SEGRE

UNIÓ EUROPEA

Llum verda de Brussel·les a avançar el 70% de la PAC

Tal com havia demanat el ministeri davant dels problemes generats per la sequera || Suposa uns 3.280 milions a l’Estat

Un tractor aixeca una gran polseguera en una finca a Ivars on la terra mostra un aspecte sec.

Un tractor aixeca una gran polseguera en una finca a Ivars on la terra mostra un aspecte sec.EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea ha aprovat aquesta setmana la decisió d’execució que permet incrementar el percentatge d’avançaments dels ajuts directes per a la campanya 2017, que es podran abonar a partir del 16 d’octubre, com a conseqüència de la greu sequera que afecta Espanya i altres condicions climàtiques adverses.

Segons ha informat el ministeri d’Agricultura i Ramaderia, que afirma que la decisió de Brussel·les respon a una iniciativa d’aquest departament, es podrà abonar el 70 per cent per a les línies d’ajuts directes, inclosos al primer pilar de la Política Agrícola Comuna (PAC), sempre que s’hagin finalitzat els oportuns controls establerts en la legislació vigent.

Els pagaments de les primes podran començar a fer-se efectius a partir del 16 d’octubre

Així mateix, es podrà abonar el 85 per cent dels ajuts de Desenvolupament Rural.

El ministeri que dirigeix Isabel García Tejerina precisa que la resta dels pagaments directes de la campanya 2017 de la PAC es portaran a terme a partir de l’1 de desembre.

En el cas d’Espanya, aquests avançaments permetran una bestreta dels ajuts directes de prop de 3.280 milions d’euros, del total de 4.926 milions que es té previst abonar als agricultors a la campanya 2017.

S’estima que aquesta mesura pot beneficiar uns 745.000 agricultors que han presentat la Sol·licitud Única el 2017. Dins dels 3.280 milions d’euros estimats, destaca l’avançament del règim de pagament bàsic que, juntament amb el pagament verd, pot suposar un avançament de més de 2.873 milions d’euros.

El ministeri apunta que aquesta mesura és especialment important per a aquelles regions que estan patint els efectes de la sequera, que està originant una minva a les produccions obtingudes. De la mateixa manera, les gelades i tempestes dels mesos d’abril i maig en diverses comunitats autònomes han impedit el desenvolupament normal de la campanya.

tracking