SEGRE

AGRICULTURA

Les poblacions fructícoles demanen ajuts per la crisi

Reunió d’alcaldes del Segrià i la Franja amb sindicats i pagesos || Volen portar les demandes davant de la ministra

Un moment de la reunió feta dilluns a Torres de Segre.

Un moment de la reunió feta dilluns a Torres de Segre.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Diversos alcaldes del Segrià, de Fraga, Vallobar i Saidí, sindicats agraris i pagesos es van reunir dilluns a la nit a Torres de Segre per fer una nova anàlisi de la crítica situació del sector de la fruita de pinyol i plantejar mesures a adoptar.

Entre altres punts es va plantejar la possibilitat de reclamar al Govern central la condonació de pagaments de la Seguretat Social, ajuts a les empreses agràries prioritàries i la rebaixa dels mòduls de l’IRPF en una campanya en la qual els productors donen per segur que tornaran a tancar amb voluminoses pèrdues ja que les cotitzacions es troben per sota dels costos.

El sector continua esperant que Brussel·les adopti mesures per donar suport al sector fructícola

Tots els actors implicats en la campanya es troben molt preocupats perquè les setmanes passen i Brussel·les continua sense adoptar cap mesura i es tem que en el cas de prendre-les sigui massa tard.

De fet, la setmana que ve començarà a notar-se una oferta més baixa de fruita de pinyol per una mera raó de dates ja que s’acaba ja la recollida d’algunes varietats de molta producció. Els alcaldes preveuen noves reunions per consensuar les demandes que volen fer arribar a la ministra d’Agricultura, Isabel García Tejerina.

Per la seua part, el sector té les mires posades en la reunió que tindrà lloc demà dijous a Brussel·les i en la qual tècnics analitzaran la crisi de la fruita. Podria ser l’avantsala que la Comissió Europea adopti algun tipus de mesures, però de moment tot segueix en l’aire.

D’altra banda, divendres es manté la manifestació a la qual estan convocats tots els agricultors de Catalunya i Aragó a Soses, on preveuen fins i tot talls de la circulació a l’autovia. Està convocada per UAGA-COAG, Asaja-Aragó, Asaja-Lleida, Cooperatives Agroalimentàries d’Aragó, Unió de Pagesos i la Plataforma en defensa de la Fruita Dolça.

A més, compta amb el suport de la patronal de la fruita catalana, Afrucat, i la Federació de Cooperatives Agroalimentàries de Catalunya. JARC-COAG avala les accions a favor del sector i informa els seus socis de la protesta.

tracking