SEGRE

ANÀLISI

Rècord exportador de Lleida entre el gener i el juny al créixer un 13,5%

Acumula unes vendes a l’exterior que superen els 938 milions d’euros || Mentre les importacions es mantenen estables en 449 milions, amb un saldo de 489

Els ports són la gran via de sortida de les exportacions a països llunyans.

Els ports són la gran via de sortida de les exportacions a països llunyans.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les empreses lleidatanes mantenen la puixança exportadora i la província marca un nou rècord de vendes en altres països mes rere mes. En concret, les exportacions lleidatanes han acabat el primer semestre de l’any amb un balanç de 938,4 milions d’euros, una xifra que representa un increment del 13,5% respecte a les mateixes dates de l’any anterior.

D’aquests, 190,7 milions (+5%) corresponen només al mes de juny. Les importacions, per la seua part, s’han mantingut estables en el conjunt del semestre, amb un creixement mínim d’un 0,3%, a l’assolir els 449,1 milions. Al juny, la província ha comprat en altres països productes per valor de 111,1 milions (+4,8%).

Amb aquestes dades, la balança comercial de Lleida (exportacions menys importacions) és positiva en 489,3 milions, amb un augment respecte al primer semestre de l’any passat d’un 29,2%.

Oli d’oliva i la fruita es mantenen com dos dels puntals de les exportacions lleidatanes

Al llarg del mes de juny, el 70,5 per cent de les exportacions i el 35,3 per cent de les importacions han correspost a productes d’alimentació, begudes i tabac, mentre que en el semestre els percentatges són d’un 64% i un 45,4%, respectivament.

El segon grup per importància entre els mesos de gener i juny és el de semimanufactures no químiques, encara que amb prou feines representa el 8,6% de les exportacions i el 9,1% de les importacions.

Si l’anàlisi es fa per productes, continua guanyant per golejada l’oli, amb unes vendes que el primer semestre freguen els 176 milions, davant els 149,5 del 2016. En aquesta anàlisi, s’ha de tenir en compte l’encariment que ha registrat l’oli d’oliva arreu del món per la curta producció. Les fruites, per la seua part, suposen uns altres 104 milions, davant els 85,7 milions dels primers sis mesos del 2016.

Per la seua part, les exportacions catalanes han crescut un 9,5% el primer semestre del 2017, fins a sumar un total de 35.640 milions d’euros, fet que suposa el millor primer semestre de la sèrie històrica al registrar un creixement interanual superior al de la mitjana de la UE (7,9%).

Les vendes de Catalunya a l’exterior suposen el 25,3% del total de les exportacions del conjunt de l’Estat en aquest primer mig any, segons la conselleria d’Empresa. Mentrestant, el dèficit de la balança comercial espanyola ha augmentat un 40,7% en els sis primers mesos de l’any, en comparació amb el mateix període de l’any passat, amb 11.088 milions.

tracking