SEGRE

AGRICULTURA SECTORS

Els fructicultors volen més mesures per pal·liar la crisi

Reunió avui de la taula sectorial de la fruita dolça || Com ampliar la quota de retirades i un pla d’arrancada subvencionada

Una imatge de l’última protesta del sector el passat dia 25 a Soses, a l’altura de l’autovia.

Una imatge de l’última protesta del sector el passat dia 25 a Soses, a l’altura de l’autovia.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les organitzacions agràries demanaran avui a la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, que reclami al ministeri, entre altres mesures urgents, un augment de la quota de retirada de préssec i nectarina per poder afrontar la greu crisi de preus que pateix el sector. El sector considera insuficient la nova quota de retirada aprovada per Brussel·les, de 19.550 tones, i en reclama 40.000. Unió de Pagesos va informar ahir que, al costat de la resta de les organitzacions, van decidir dilluns en una reunió mantenir la concentració davant del ministeri d’Agricultura a Madrid prevista per al 6 de setembre, en protesta per la situació del sector, i davant de la falta de resposta de l’administració després de la mobilització conjunta del 25 d’agost a Soses. UP reclama mesures addicionals, com ara l’estudi d’un pla d’arrancada i abandó de determinants cultius a fi de trobar una sortida per als fructicultors.

Per la seua part, JARC-COAG reclamarà al ministeri d’Agricultura a la taula que està previst crear a la tardor un “pla d’emergència” per al sector de la fruita que garanteixi la viabilitat econòmica de les explotacions a curt i mitjà termini, després de la “destructiva espiral” de vendes per sota de cost de producció.

tracking