SEGRE

La contractació temporal a Catalunya creix un 24,5% en els últims vuit anys

El 2016 van ser necessaris 48 contractes per cada persona menys en situació d’atur

Imatge d'arxiu de l'oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya al carrer Acadèmia de Lleida.

L'atur resgistrat a Lleida baixa en 1.461 persones l'abril, fins a les 22.123Segre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La UGT de Catalunya ha presentat aquest dimecres l’informe “Evolució de la contractació temporal a Catalunya 2008-2016”. Segons el document, malgrat l’increment de la contractació en aquests anys en valors absoluts, la quantitat no va acompanyada de qualitat en l’ocupació que es crea: es produeix un abús de la contractació temporal i parcial, moltes vegades de manera fraudulenta, amb un increment de la contractació a través d’ETT, la subcontractació i les empreses multiserveis, segons denuncia el sindicat.

L’informe destaca que la contractació temporal en els darrers vuit anys a Catalunya s’ha incrementat un 24,5% i els contractes temporals de durada igual o inferior a un mes, un 70,4%, mentre que la contractació indefinida s’ha reduït un 11,7%.

Així, l’any 2016 van ser necessaris 48 contractes per cada persona menys en situació d’atur.

També considerem alarmant l’augment de la contractació a través d’ETT, que ha augmentat un 36,3% des del 2008. A més, els contractes que han realitzat aquestes empreses de durada inferior o igual a 1 dia han crescut un 88,9%. El nombre de persones contractades per ETT que signen d’11 a 50 contractes s’ha incrementat un 89,8%, i les que signen 51 contractes o més, un 132,6%.

Davant d’aquesta situació, des de la UGT de Catalunya exigeixen la derogació de les darreres reformes laboral imposades i l’impuls d’un nou marc laboral que promogui l’ocupació estable i amb drets.

A més, el sindicat reclama mesures actives urgents per a la creació d’ocupació en sectors més estables i amb més qualitat.

tracking