SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

La contractació eventual es dispara un 15% a Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La contractació eventual s’ha disparat a Lleida més d’un 15% entre els anys 2008 i 2016, segons es desprèn de les dades oficials de la conselleria de Treball. En el conjunt de Catalunya, l’increment és d’un 24,55%, d’acord amb un informe de la UGT presentat ahir, que critica el que qualifica d’abús per part dels empresaris.

En concret, el 85,1% dels contractes firmats a Lleida el 2006 tenia caràcter eventual i sumava un total de 135.563. L’any passat, la taxa es va elevar fins al 90,8% i 156.488 contractes. En el mateix període, s’ha passat de 23.674 a només 15.831 contractes de caràcter indefinit.

Costen cada any uns 562 milions a les arques de la Seguretat Social, segons un estudi

La secretària de Política Social de la UGT Catalunya, Núria Gilgado, i el secretari de Polítiques Sectorials, José Antonio Pasadas, van presentar a Barcelona l’estudi del sindicat amb dades de Catalunya, que revela que la contractació temporal ha augmentat fins a situar-se en el 87,41% del total el 2016, mentre que la indefinida ha baixat fins al 12,59%, després de reduir-se un 11,72% en vuit anys.

Núria Gilgado va criticar que la gran quantitat de contractes temporals no respon a una causa objectiva que en justifiqui l’existència i que aquests “s’utilitzen per precaritzar les condicions laborals dels treballadors”. El sindicat exigeix la derogació de la reforma laboral i més control per part d’Inspecció del Treball.

D’altra banda, els “falsos autònoms”, treballadors que es donen d’alta en aquest col·lectiu quan els correspon ser assalariats del règim general, costen a la Seguretat Social 562 milions euros anuals, segons un estudi elaborat per la unió d’autònoms UATAE i fet públic ahir.

tracking