SEGRE

AGRICULTURA VEREMA

La producció de raïm cau un 29% aquest any a Catalunya

Per problemes meteorològics generalitzats || Segons Unió de Pagesos, que alerta dels baixos preus que ofereixen els cellers

Tasques de verema en una finca de Lleida.

UP preveu una caiguda de la producció de raïm del 35% a LleidaItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Unió de Pagesos preveu que la producció de raïm per produir vi a Catalunya disminuirà un 29% respecte a la de l’any passat i alerta de preus baixos en origen, similars als del final de la campanya passada. Recorda que, en les últimes temporades, els viticultors han hagut d’assumir reduccions del preu del raïm quan les collites han estat suficients i considera que ara les empreses que compren raïm i vi “haurien d’assumir una pujada del preu equiparable a la falta de producte al mercat”.

Subratlla que la sequera continuada dels últims tres anys ha comportat a la major part de les zones una producció inicial de raïm escàs durant aquesta campanya. A més, assegura que les temperatures altes de finals de maig i de tot l’agost han afegit estrès hídric a moltes vinyes, la qual cosa es tradueix en una disminució de la mida i el pes del raïm. Segons el sindicat, tota aquesta sèrie de factors perfilen una verema per a la campanya 2017-2018 a Catalunya amb un raïm de molta qualitat però escàs. Les zones més afectades per la sequera han estat la Terra Alta, el Camp de Tarragona i l’Alt i el Baix Penedès.

Unió de Pagesos afirma que els preus que s’ofereixen pel raïm són els mateixos de l’any passat

El sindicat assenyala que la campanya que ara comença es planteja “realment escassa”, amb unes 284.375 tones de raïm, un 29 per cent menys que l’anterior.

Tenint en compte aquesta situació, el sindicat ha demanat a les empreses compradores que siguin “coherents” i apliquin les mateixes normes d’oferta i demanda que apliquen quan el mercat està proveït “perquè el pagès pugui veure compensada la baixada de la producció”.

El sindicat recorda que les empreses que compren raïm i vi van començar la campanya passada amb preus entre un 15 i un 20 per cent per sota del final de l’anterior, i que, d’altra banda, són els preus de partida de l’actual.

tracking