SEGRE

FISCALITAT BALANÇ

Les sancions tributàries baixen a Lleida quasi un 26% i se situen en 2,37 milions d'euros

L’any passat, exercici en el qual també van baixar els ingressos per interessos de demora aplicats a morosos || La lluita contra el frau i impagaments reporta al fisc a la província 8,6 milions

Imatge de la seu de l’Agència Tributària a la capital del Segrià.

Imatge de la seu de l’Agència Tributària a la capital del Segrià.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Agència Tributària va imposar l’any passat sancions per un import total de 2,37 milions d’euros a la província de Lleida, xifra que representa un descens d’un 25,72% respecte al 2015, segons recull l’informe de recaptació del fisc estatal. Es tracta de multes o recàrrecs que s’imposen quan el fisc detecta infraccions. D’aquesta manera, la província de Lleida es comporta contra corrent, ja que en el conjunt de l’Estat aquest apartat continua creixent en ingressos, amb més de 240 milions l’any passat, gairebé deu més que l’any anterior.

La millora de la situació econòmica també es tradueix en el fet que baixen els contribuents que han d’afrontar interessos de demora pel pagament dels impostos. Si l’any 2015 l’Agència es va embutxacar per aquest concepte fins a 2,67 milions d’euros, el 2016 la xifra va caure a menys de la meitat. En concret, els interessos per pagar amb retard es van limitar a 1,18 milions.

Un altre dels càstigs a què sotmet el fisc qui no paga dins de termini són els recàrrecs de constrenyiment. Consisteixen en un percentatge sobre la quantitat no ingressada. Pel que fa a aquest capítol, el balanç amb prou feines varia dels 4,98 milions del 2015 als 5,05 del passat exercici.

Els recàrrecs i les sancions són una petita part dels ingressos de l’Agència Tributària, que l’any passat van assolir els 746,579 milions a la província. La xifra suposa un increment del 5,1% respecte a l’exercici anterior, en total, 36,39 milions més.

Com va avançar SEGRE, el gros dels ingressos d’Hisenda a Lleida correspon a l’IRPF, amb 337,16 milions, i d’aquests, 295 surten de les retencions de les nòmines de treballadors i professionals de la província.

Més de 2 milions pels gasos de cambres de fred i aire condicionat

El ministeri d’Hisenda ha posat en vigor el 2014 el denominat Impost sobre Gasos Fluorats d’Efecte d’Hivernacle i que el sector de la fruita va advertir que suposaria un sobrecost per a la xarxa de cambres de fred, la gran majoria de conservació de pomes i peres durant l’hivern. Aquest impost s’aplica, a més, als gasos, per exemple, de les recàrregues dels aires condicionats. A Lleida es van recaptar l’any passat un total de 2,1 milions d’euros per aquest concepte, una xifra que suposa un increment del 6,8% sobre l’exercici anterior. Només hi ha dotze províncies a tot l’Estat que paguin més per aquest concepte, la qual cosa dóna una imatge de la importància de la xarxa de cambres de fred de la província. El Producte Interior Brut de la província representa de l’ordre de l’1% de tot l’Estat. Tanmateix, les comarques de Ponent van pagar el 2,21% del total d’aquest impost de caràcter mediambiental.

tracking