SEGRE

EMPRESES AGROALIMENTACIÓ

L'holandesa Nutreco aposta per Lleida i refà la fàbrica de pinsos

Una inversió que es preveu milionària en Nanta després de la injecció de dos milions a l’escorxador de Sada || La planta compta amb una quarantena d’empleats

Imatge de les instal·lacions de Nanta on es poden apreciar els treballs exteriors.

Imatge de les instal·lacions de Nanta on es poden apreciar els treballs exteriors.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup holandès Nutreco manté l’aposta per Lleida i després de les inversions en l’escorxador de Sada al polígon industrial El Segre, ara li toca el torn a la fàbrica de pinsos, en aquest cas de Nanta, al mateix complex industrial de la capital del Segrià. La companyia, propietat de SHV des de l’any 2015, ha començat els treballs de millora de la fàbrica. Fonts pròximes a l’empresa van explicar que es tractarà d’una inversió milionària, perquè Nanta ha apostat per la modernització total de les instal·lacions. En realitat, afirmen que s’erigirà una fàbrica nova dins de les instal·lacions que té a l’actualitat. Els treballs ja han començat i les previsions apunten que es portaran a terme per fases, per mantenir i no paralitzar l’activitat a Nanta a Lleida.

En l’actualitat, la fàbrica compta amb una quarantena de treballadors i de moment no es preveu que la remodelació i modernització es tradueixi en increment de llocs de treball, segons les fonts. La companyia, per la seua part, no va aportar ahir detalls sobre el projecte a petició d’aquest diari.

Nutreco Iberia, propietat de l’holandesa SHV, factura 1.300 milions d’euros anuals

Com va publicar SEGRE a l’abril, Sada ha completat una inversió de dos milions d’euros en el seu escorxador avícola de Lleida. En concret, les inversions s’han centrat en els molls de càrrega, que ha fet nous per complet, i en la modernització del sistema d’evisceració dels pollastres, que ha passat de ser manual a automàtic gràcies a una nova maquinària. Aquest últim procés de modernització ha suposat la reubicació en altres tasques dins de l’escorxador de dotze treballadors, sis per tanda. Amb la nova maquinària, el procés el poden dur a terme dos empleats en cadascun dels dos torns de treball, de matí i de tarda. El procés d’inversions i millores van començar a finals del passat any i suposa una aposta per la qualitat i la màxima higiene.

Tant l’escorxador de pollastres com la fàbrica de pinsos avui propietat de la multinacional holandesa les ha adquirit a la cooperativa Copaga, que després de la suspensió de pagaments va vendre bona part de les propietats.

Nutreco Iberia compta amb tres pilars: el Grup Sada, centrat en la carn de pollastre; Nanta, amb l’elaboració de pinsos, i Inga Food, de producció de porc ibèric. En total, la seua facturació anual s’acosta als 1.300 milions d’euros, segons dades del grup.

tracking