SEGRE

LABORAL FEINA

El sector agroalimentari és el que més ocupació generarà a Lleida

Manipuladors d’aliments, carretoners, personal de manteniment d’instal·lacions i control de qualitat || A Catalunya destaquen l’automoció i la logística

Imatge d’arxiu del treball d’un carretoner en una empresa fructícola de Lleida.

Imatge d’arxiu del treball d’un carretoner en una empresa fructícola de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Automoció, logística i alimentació són els sectors que generaran més feina a Catalunya fins a final d’any, sense oblidar el turisme, que impulsarà la incorporació de professionals en hostaleria i comerç, principalment, segons un estudi elaborat per Randstad. En el cas de la província de Lleida, l’alimentació impulsarà la incorporació de professionals, tant a nivell agrari com en el processament i fabricació d’aliments derivats. En aquesta línia, tindran bona acollida els perfils de manipuladors d’aliments (frescos, fruita, peribles) i carretoners. També es necessitaran perfils per al manteniment d’instal·lacions i control de qualitat.

El 2016, les factories de vehicles instal·lades a Catalunya van copar el 19,17% de la fabricació automobilística estatal, segons dades de l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (Anfac).

L’informe de Randstad destaca així mateix la importància del sector turístic

Randstad destaca que la tendència per a aquest any continua sent positiva per al sector de l’automoció, en especial gràcies als llançaments de nous models de vehicles per part de les grans empreses automobilístiques ubicades a Catalunya, així com aquelles empreses dedicades a la fabricació d’altres components automobilístics.

Els perfils més demanats en aquest sector seran operaris de muntatge, de robòtica, premsistes, fabricants de matrius, soldadors i manteniment preventiu. Comença a detectar-se una escassetat de professionals especialitzats en algunes àrees com ara robòtica, matrius o manteniment, entre altres, que estan dificultant la cobertura de les vacants a les empreses de la regió. El sector logístic, com a sector transversal a la bona marxa de l’economia, també serà un dels que més dinamitzin el mercat laboral, sobretot a Barcelona. De fet, Randstad destaca que gràcies al desenvolupament del comerç electrònic, transport, paqueteria i servei a domicili donaran ales al sector de la logística, convertint-lo en un altre pilar de generació d’inversions i d’ocupació.

Les companyies busquen ara uns perfils especialitzats en el sector logístic. Durant els propers mesos de l’any, els professionals amb més sortides professionals en el sector logístic seran carretoners, manipuladors en línia de producció, personal de píquing amb radiofreqüència, operaris especialitzats i transportistes.

Un altre sector que manté un paper important en el mercat laboral de Catalunya serà el turisme.

tracking