SEGRE

MACROECONOMIA BALANÇOS

Experts milloren la previsió de l’atur per a aquest any fins al 17,2%

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El plafó d’experts de Funcas preveu que la taxa d’atur se situï aquest any en el 17,2% de mitjana, una dècima menys que l’avançat en el seu anterior pronòstic, i en el 15,2% el 2018, dos dècimes menys. No obstant, manté sense canvis l’estimació de creixement del PIB en el 3,1% per a aquest any, encara que amb un augment del consum públic i descens d’inversió, i el 2,7% l’any vinent.

En un altre ordre de coses, el nombre de noves societats constituïdes el mes de juliol va ser de 7.556, la qual cosa representa un retrocés interanual de l’11,7%, segons les dades del centre d’informació estadística del Notariat. D’aquesta forma, la creació d’empreses modera la caiguda interanual el setè mes d’aquest any, després de desplomar-se un 18,1% el mes de juny passat.

D’altra banda, la taxa d’inflació interanual de la zona euro se situa en l’1,5% a l’agost, davant l’1,3% del mes anterior, cosa que representa la lectura més gran des del mes d’abril passat, segons la segona estimació de la dada publicada ahir per l’oficina estadística europea, Eurostat. En el conjunt de la Unió Europea, la taxa d’inflació interanual es va situar en 1,7% a l’agost, dos dècimes per sobre que la dada del mes precedent.

tracking