SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

Pacte per mantenir l'ajuda a aturats que cobren 150 lleidatans

Ocupació i comunitats autònomes acorden prorrogar el Pla Prepara fins al 30 d’abril || Amb efecte retroactiu des del mes d’agost, quan es va acabar

Imatge de la reunió sectorial d’Ocupació feta ahir a Madrid.

Imatge de la reunió sectorial d’Ocupació feta ahir a Madrid.MINISTERIO DE EMPLEO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d’Ocupació i de la Seguretat Social ha acordat per unanimitat amb totes les comunitats autònomes la pròrroga del Pla Prepara, del qual s’han beneficiat gairebé un milió de persones, fins al 30 d’abril del 2018, amb caràcter retroactiu des del 15 d’agost passat, quan va expirar l’anterior pròrroga. Aquest pla està dirigit a aturats de llarga durada que ja hagin esgotat un altre tipus d’ajuts i que compleixin determinades condicions. El juliol, últim mes del que es tenen dades oficials, a la província de Lleida cobraven aquesta ajuda un total de 156 aturats.

La pròrroga va ser anunciada per la ministra d’Ocupació, Fátima Báñez, després del consens assolit en la conferència sectorial extraordinària d’Ocupació i Assumptes Laborals entre el Govern central i les autonomies.

Totes van acordar amb Ocupació la cessió de competències per tal de poder prorrogar el Pla Prepara, respectant, no obstant, la sentència del Tribunal Constitucional, que qüestionava la distribució de competències, ja que el pla estava gestionat pel Servei Públic d’Ocupació (SEPE) en lloc de les comunitats.

D’aquesta forma, quedarà aprovada la pròrroga, ja que les comunitats han atribuït al SEPE la gestió del pla de manera extraordinària i limitada en el temps, “sense desobeir” la sentència del TC, atès que “prevalen els ajuts a les famílies”, segons va explicar el viceconseller d’Ocupació del Govern de les Canàries, Emilio Atienza, a la sortida de la conferència sectorial.

Aquest pla, que contempla una ajuda de 400 euros mensuals (450 euros per als qui tinguin responsabilitats familiars), es prorroga de forma automàtica cada sis mesos en cas que la taxa d’atur superi el 18%. Com que la taxa d’atur del quart trimestre del 2016 es va situar en el 18,6%, la vigència d’aquest pla s’havia ampliat mig any més, fins al 15 d’agost del 2017, data en què va expirar el pla i no es va renovar per la falta d’acord entre sindicats i patronal, fins que finalment s’ha assolit un acord per unanimitat amb totes les autonomies, malgrat que l’atur se situa per sota del límit del 18%.

tracking