SEGRE

PROPOSTA LABORAL

Ocupació vol deixar en 3 els tipus de contractes i atacar la temporalitat

Busca establir un sistema que premiï les empreses que apostin per l’estabilitat || Hisenda ofereix un augment de sou als funcionaris de l’1,5 per cent

Imatge dels conferenciants a la Sala d’Actes del Rectorat, a Lleida.

Imatge dels conferenciants a la Sala d’Actes del Rectorat, a Lleida.OSCAR MIRON

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, va plantejar ahir a sindicats i empresaris reduir els tipus de contracte a tres (indefinit, temporal amb indemnització creixent i formació) i establir un bonus-malus, un sistema que premiï les empreses que apostin per l’estabilitat en l’ocupació. Mentrestant, Hisenda va proposar als sindicats de la funció pública un augment salarial de l’1,5% el 2018.

Báñez va mantenir ahir una reunió amb els secretaris generals de CCOO i UGT, Unai Sordo i Pepe Àlvarez, i amb els presidents de CEOE i Cepyme, Juan Rosell i Antonio Garamendi, respectivament.

La ministra va reconèixer que les seues propostes (simplificació de contractes i el sistema bonus-malus) estaven recollides en l’acord d’investidura que el Govern central va pactar amb Cs, però va precisar que estan “obertes” a les millores i aportacions que realitzin els agents socials.

Després de la reunió, Unai Sordo i Pepe Àlvarez van traslladar a la premsa que els temes proposats per a la negociació són de “molt interès” per als sindicats.

Per la seua part, Juan Rosell va declarar que, en relació amb la reducció de les modalitats de contractació, “tot el que sigui simplificació” li sembla bé, encara que va precisar que aquest tema s’ha d’estudiar “molt bé”.

Paral·lelament, el ministeri d’Hisenda i els principals sindicats de funcionaris es van reunir ahir per avançar en la negociació sobre l’augment salarial del 2018. Hisenda va proposar als sindicats un augment salarial de l’1,5% en la part fixa i una altra de variable lligada al PIB.

En aquest context, tots els sindicats de la Policia Nacional van proposar al ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, una llei específica sobre retribucions al marge de les de la resta de la funció pública.

La llei de l’Autònom millora les condicions d’aquest col·lectiuL’inspector de Treball i de la Seguretat Social de la província de Barcelona Antoni Benavides Vico va realitzar ahir una ponència a la Sala d’Actes de l’edifici del Rectorat sobre la reforma urgent del treball autònom, en tràmits de ser aprovada pel Senat, que suposa una “millora de la Seguretat Social del sector”. Un dels punts més destacats de la iniciativa és que els autònoms podran canviar fins a quatre vegades en un any la base de cotització i que els treballadors podran donar-se d’alta i de baixa en el Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) i només pagaran per dia treballat.

tracking