SEGRE

EUROPA AJUTS

El Govern defensa la gestió dels pagaments de la PAC

Agricultura diu que està a punt per poder fer efectiu el 70 per cent || Pugna amb Madrid per la intervenció dels comptes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La intervenció dels comptes catalans per part del ministeri d’Hisenda, en un intent de Madrid que la Generalitat no destini fons al referèndum de l’1 d’octubre, està afectant tots els àmbits, inclòs l’agrari i els pagaments de la Política Agrària Comuna (PAC).

Com a organisme reconegut, el departament d’Agricultura va recordar ahir que realitza, com cada any, els controls perceptius de les més de 46.500 sol·licituds d’ajuts directes rebuts aquest any, a través de la Declaració Única Agrària (DUN) de l’any 2017, per poder avançar el 70 per cent dels ajuts directes de la PAC, un total de 170 milions d’euros, que són fons íntegrament comunitaris que la Unió Europea (UE) destina als agricultors i ramaders catalans. L’any passat, un total de 17.235 pagesos de Lleida van rebre uns 91 milions de la PAC.

Un total de 17.235 pagesos de Lleida van cobrar l’any passat ajuts directes de la Política Agrària Comuna

L’Administració catalana va defensar ahir que ja està a punt, doncs, perquè els diners que la UE destina als agricultors puguin fer-se efectius quan es disposi d’aquests fons. D’acord amb el que estableix el Reglament Comunitari, el pagament es pot començar a fer a partir del dia 16 d’octubre d’enguany i això ja es va comunicar dimarts passat a les organitzacions professionals agràries.

“El departament d’Agricultura és l’administració encarregada de gestionar els ajuts de la PAC que reben els agricultors i ramaders catalans, i com a organisme pagador, sempre ha estat reconegut oficialment per Brussel·les per la seua eficiència en la gestió d’aquests ajuts”, va defensar ahir en un comunicat la conselleria que dirigeix Meritxell Serret.

Per aquesta raó, “des del departament no s’entén que l’Estat espanyol posi en dubte la capacitat de la Generalitat de Catalunya de gestionar correctament aquesta ajuda i que, per tant, qüestioni el pagament d’uns ajuts que són un dret dels agricultors i ramaders catalans que alhora compleixen els compromisos contrets en el marc de la Política Agrària Comuna”.

tracking