SEGRE

AJUTS PROTECCIÓ SOCIAL

Un total de 5.137 lleidatans es beneficien dels 564 euros al mes de la Renda Garantida

La cobren automàticament els 1.976 lleidatans que reben ara el salari social de 423 euros

Imatge de l’oficina del Servei d’Ocupació al carrer Acadèmia de Lleida.

Imatge de l’oficina del Servei d’Ocupació al carrer Acadèmia de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Treball, Dolors Bassa, va firmar ahir l’ordre de pagament de la Renda Garantida de Ciutadania per als 1.946 lleidatans que cobren la Renda Mínima d’Inserció (423 euros), amb la qual cosa se’n beneficien un total de 5.137 lleidatans. Amb aquesta rúbrica es fa efectiva la llei 14/2017, del mes de juliol, que inicia la implementació d’aquest nou dret social a partir del 15 de setembre.

Els perceptors de l’RMI han passat automàticament a rebre la Renda Garantida de Ciutadania sense haver de fer cap tràmit. Aquesta ordre suposa pagar un total de 9.975.055 euros a 26.130 beneficiaris catalans, la quantitat destinada al període del 15 al 30 de setembre.

La consellera va destacar que des del Govern català s’ha fet “un esforç perquè aquest col·lectiu de persones més vulnerables pugui cobrar la prestació en la seua totalitat”, ja que les finances de la Generalitat estan intervingudes. “A cada repressió, una solució,” va afegir. La Renda Garantida de Ciutadania permet que els beneficiaris cobrin, d’entrada, 564 euros mensuals lligats a un pla d’inserció laboral o d’inclusió social, segons la realitat de cada receptor. La quantitat a percebre de l’RGC anirà augmentant fins al 2020, quan els beneficiaris cobraran el 100% de l’Índex de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC), estimat en 664 euros al mes.

L’oficina del SOC de Lleida ha gestionat des del dia 15 de setembre 957 cites prèvies per sol·licitar l’RGC, de les quals 313 ja s’han celebrat, i les oficines d’atenció a la ciutadania han tramitat 80 cites prèvies, de les quals ja se n’han portat a terme 70. Els beneficiaris han de ser més grans de 23 anys i amb uns ingressos inferiors al 85% de l’indicador de suficiència els sis mesos anteriors.

Tot el Congrés, menys Cs, rebutja el veto del PP a la renda mínima Totes les formacions polítiques al Congrés, a excepció de Ciutadans, van rebutjar ahir l’esmena a la totalitat del PP a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que demana la creació d’uns ingressos mínims d’uns 426 euros per a persones les aturades que busquen activament feina. La majoria de les formacions va acusar el Partit Popular de “falta de respecte amb els ciutadans”, al presentar un text que, segons afirmen, no té res a veure amb la proposta de renda mínima. La prestació de prop de 426 euros aniria dirigida a famílies sense recursos o en situació d’exclusió social i beneficiaria gairebé dos milions de llars amb una renda per càpita inferior als 5.837 euros anuals.

tracking