SEGRE

MACROECONOMIA ESTADÍSTICA

El deute de les famílies baixa en 1.707 milions d’euros a l’agost

Principalment per la caiguda dels préstecs hipotecaris || L’import que les famílies destinen al seu domicili suposa el 75 per cent del seu endeutament

Façana del Banc d’Espanya a Madrid.

Façana del Banc d’Espanya a Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El deute de les famílies va caure el mes d’agost en 1.707 milions d’euros respecte al mes anterior (-0,2%), fins a 706.303 milions d’euros, amb un descens significatiu dels préstecs hipotecaris, en contrast amb l’augment moderat dels crèdits al consum, segons les últimes dades publicades pel Banc d’Espanya. En el que va d’any, l’endeutament de les llars espanyoles ha caigut tots els mesos, tret del mes de març, que va pujar en 411 milions, l’abril (61 milions) i el juny, que va experimentar un repunt de 8.246 milions d’euros. D’aquesta manera, el deute de les famílies ha anat baixant fins a situar-se a nivells previs a la crisi financera com a conseqüència de la gradual reducció dels préstecs contrets, la caiguda dels tipus d’interès i l’abaratiment dels crèdits.

De fet, en relació amb el mateix mes de l’any anterior, el deute de les llars espanyoles es va reduir l’agost en 10.881 milions d’euros, la qual cosa suposa un retrocés de l’1,5 per cent des dels 717.184 milions del vuitè mes del 2016. La caiguda a l’agost del deute de les famílies s’explica principalment per un descens de 1.955 milions d’euros dels préstecs hipotecaris, fins als 533.764 milions d’euros, la qual cosa suposa una caiguda del 0,36 per cent respecte al mes de juliol. Malgrat el descens de la inversió de les llars en habitatge durant els darrers anys, l’import que les famílies destinen a la llar continua ocupant la major part del seu endeutament, ja que suposa entorn del 75 per cent de l’esmentat deute.

El deute públic espanyol està en el 99,98% del PIBEl Banc d’Espanya va actualitzar ahir les dades de deute públic conforme a l’última informació del PIB de l’INE i va rebaixar en dos dècimes la dada del segon trimestre, fins al 99,8% del PIB, davant del 100% publicat divendres passat.

tracking