SEGRE

EMPRESES

Adicae demana al Parlament que rebutgi el decret del canvi exprés de seu

Per vulnerar els drets dels petits accionistes

Adicae demana al Parlament que rebutgi el decret del canvi exprés de seu

Adicae demana al Parlament que rebutgi el decret del canvi exprés de seuEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Adicae ha demanat avui als grups parlamentaris que rebutgin la convalidació del reial decret llei aprovat pel Govern per permetre el canvi exprés de seu social de qualsevol empresa dins d’Espanya.

En un comunicat, l’Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances ha assegurat que prepara un document que remetrà als grups parlamentaris amb la regulació espanyola i europea relativa al retrocés en els drets dels petits accionistes que constitueix el reial decret llei aprovat.

D’aquesta forma, instarà als grups a no cooperar amb la "inacceptable maniobra manifestament contrària als petits estalviadors accionistes impulsada pel Govern".

Ha considerat que el reial decret suposa una vulneració dels drets dels accionistes limitant la seua capacitat d’actuació en les Juntes Generals de les companyies.

Així mateix, ha recordat que la propera setmana presentarà una denúncia davant de la CNMV pel decret llei i el fet rellevant de Caixabank, ambdós qualificats com "contraris als més bàsics principis europeus i espanyols de transparència i govern corporatiu".

Aquesta denúncia serà ampliada a les institucions europees, a través del seu representant en el Financial Services Users Group (FSUG) de la Comissió Europea, Javier Contreras, mentre ho plantejarà en l’Assemblea General de Better Finance, el proper 13 d’octubre.

tracking