SEGRE

ESNOTICIA

CaixaBank porta la seu a València i Gas Natural aposta per Madrid

El Govern central facilita el trasllat exprés d’empreses amb el suport de Cs i PSOE

CaixaBank porta la seu a València i Gas Natural aposta per Madrid

CaixaBank porta la seu a València i Gas Natural aposta per MadridEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell d’administració de CaixaBank va aprovar ahir el trasllat de la seu social a València, mentre que el de Gas Natural va fer el mateix, però en aquest cas apostant per Madrid. S’afegien així a la decisió adoptada dijous pel Banc Sabadell, la seu del qual passa a estar a Alacant. Però aquests no són els únics casos perquè almenys una desena d’empreses han apostat per canviar de domicili la seu com són la biofarmacèutica Oryzon Genomics, Eurona o Proclinic. Un altre banc que ja ha anunciat el canvi de seu social és Banc Mediolanum, que ha decidit també traslladar-la a València.

CaixaBank, primer banc a Catalunya i un dels líders de l’Estat, ha adoptat la decisió després del decret llei de mesures urgents aprovat pel Consell de Ministres ahir mateix amb què s’estableix un nou marc per agilitzar el canvi de seus socials de les empreses en territori estatal, permetent que aquesta decisió la prengui el consell d’administració sense necessitat de sotmetre-ho a la junta d’accionistes. La mesura ha estat abordada amb el PSOE i Ciutadans, davant d’una demanda d’“amplis sectors empresarials”, segons el ministeri d’Economia.

CaixaBank, nascuda com a caixa d’estalvis fa 113 anys, té 5.400 oficines, 15,8 milions de clients i més de 37.000 empleats al mercat ibèric. L’entitat va explicar en un comunicat que trasllada la seu “amb l’objectiu de protegir els interessos dels clients, accionistes i empleats, garantint tothora la permanència de l’entitat a la zona euro sota la supervisió del Banc Central Europeu”.

Gas Natural Fenosa, primera companyia catalana no financera per volum de facturació amb més de 18.400 milions d’euros l’any passat, va indicar que el trasllat de la seua seu a Madrid és una mesura temporal davant de la situació política i social que viu les darreres setmanes Catalunya i a causa de la “inseguretat jurídica” que això genera.

tracking