SEGRE

La inversió estrangera a Catalunya creix un 20,6% en el primer semestre

Les exportacions van augmentar el mes de juliol un 5%

Camions a la duana d'Edullesa.

L'Agència Tributària dóna cinc mesos a Edullesa perquè adeqüi les instal·lacions duaneres a la normativa europeaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les exportacions catalanes han registrat un creixement del 5% el juliol en comparació amb el mateix mes de l’any passat i han assolit els 6.069,1 milions d’euros. Aquest juliol les vendes catalanes a l’exterior han representat el 27,4% del total d’exportacions de l’Estat espanyol.

Els sectors que han concentrat el gruix de les exportacions de Catalunya el mes de juliol han estat, segons dades del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat, els béns d’equip (que han assolit els 1.103,4 milions d’euros;un creixement del 5,1%), l’automoció (971,8 milions d’euros; +3,6%) i els productes químics (1.546,7 milions d’euros; +2,2%).

Pel que fa al període gener-juliol, les vendes de Catalunya a l’exterior sumen 41.708,8 milions d’euros, un creixement del 8,8% en termes interanuals. Es tracta d’un creixement superior al de la mitjana de la Unió Europea (+7,8%) i al de països com Itàlia (+7,6%), Alemanya (+6,4%) o França (+3,6%).

D’altra banda, la inversió bruta estrangera productiva a Catalunya ha assolit els 1.571,9 milions d’euros la primera meitat de l’any, xifra que representa un creixement del 20,6% en comparació amb el mateix període de l’any passat. Es tracta del segon millor primer semestre de la sèrie històrica.

Les inversions estrangeres a Catalunya han anat destinades principalment a la indústria manufacturera, amb 321,9 milions d’euros –que suposa un creixement del 20,6% en termes interanuals-. De fet, Catalunya lidera l’atracció d’inversió estrangera d’indústria manufacturera a tot l’Estat espanyol, amb un 35,5% del total.

tracking