SEGRE

IMPOSTOS EMPRESES

Centenars de firmes de Lleida informen de l’IVA a l’instant

A Espanya ho fan més del 90% de les societats que facturen més de 6 milions || Hisenda rep dades de 630.000 milions

El director general de l’Agència Tributària, Santiago Menéndez.

El director general de l’Agència Tributària, Santiago Menéndez.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gairebé 50.000 empreses, centenars de les quals lleidatanes, d’un total de 54.000 contribuents que conformen el cens del Subministrament Immediat d’Informació de l’IVA (SII) s’han incorporat al sistema. De manera que més del 90% dels obligats al SII informen ja l’Agència Tributària en temps pràcticament real de les transaccions comercials amb proveïdors i clients.

A començaments d’octubre, eren ja més de 700 milions les factures expedides i rebudes sobre les quals s’havia remès informació a través del SII per part d’un col·lectiu de grans empreses que facturen més de sis milions d’euros, grups societaris a efectes de l’IVA i entitats inscrites en el règim de devolució mensual de l’impost (Redeme), que representa el 75% de la facturació total dels contribuents d’IVA a Espanya.

Gràcies a la nova normativa s’acceleren les devolucions d’IVA que no tinguin incidències

L’objectiu, que és arribar al 80% de la facturació total, s’assolirà, segons l’Agència Tributària, quan s’incorpori la totalitat de contribuents pertanyents al cens. L’import global de les factures incorporades al SII supera els 630.000 milions d’euros.

Com a conseqüència de la posada en marxa del SII, es van accelerar ja les devolucions d’IVA als contribuents acollits que no van presentar incidències. Al seu torn, es va remetre una carta als contribuents del cens que no van incorporar la informació requerida a través del SII, o ho van fer de manera molt insuficient.

Aquestes actuacions de moment no suposen l’inici de cap procediment sancionador, a l’espera que es concreti la modificació reglamentària que recollirà el procediment aplicable als incompliments del SII. En aquests moments, els contribuents del SII ja poden revisar al web de l’Agència si les seues factures coincideixen amb el declarat per clients i proveïdors.

tracking