SEGRE

EMPRESES ADQUISICIONS

La lleidatana Griñó compra el 60% d'una firma de residus de l'Hospitalet

Pren el control de Gelabert, en preconcurs de creditors || Busquen centrar-se en les activitats rendibles i sortir dels negocis que no són estratègics

La lleidatana Griñó compra el 60% d'una firma de residus de l'Hospitalet

La lleidatana Griñó compra el 60% d'una firma de residus de l'Hospitalet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia lleidatana de tractament de residus Griñó Yeld ha adquirit el 60% de les accions de l’empresa Gelabert, amb seu a l’Hospitalet de Llobregat. L’operació es va saldar divendres passat i l’altre 40% de les accions queden en mans de la família Gelabert. El pla estratègic de Griñó consisteix a centrar-se en les activitats rendibles i sortir dels negocis que no són estratègics. Seguint aquesta línia, i ja el 2015, van adquirir l’empresa Hera, amb tres-cents empleats. Aquesta es trobava en concurs de creditors, mentre que, en el cas de Gelabert, estava en preconcurs.

Per a l’empresa familiar lleidatana, aquesta adquisició suposa fer un nou pas endavant en l’estratègia de creixement. La corporació va facturar el 2015, últim exercici amb dades disponibles, gairebé 26 milions d’euros. Aquestes xifres no inclouen la facturació d’Hera, que comptava amb un volum de negoci que era aproximadament el doble que el de la mateixa Griñó.

Gelabert tenia un passiu de 3,55 milions d’euros i Griñó n’ha de renegociar ara el deute

Es va quedar Hera per un euro, però amb el passiu i amb l’obligació de reconduir-ne la situació. Amb aquesta, Griñó va ampliar la seua activitat amb una línia de negocis en la qual tot just tenia activitat, com és el sector de la gestió de residus perillosos. I en el cas de Gelabert, amplia el seu mercat a les escombraries generades per oficines, la qual cosa li permet ampliar la seua presència en el sector.

Griñó Yeld és la matriu de de Griñó Ecologic, la cotitzada al Mercat Alternatiu Borsari (MAB), presidida per Joan Griñó. El seu últim canvi en el MAB va ser d’un euro per acció i la capitalització és de trenta milions d’euros.

En el moment de la suspensió de pagaments, la companyia presidida per Eva Gelabert Rubio tenia un passiu de 3,55 milions d’euros, sobretot amb bancs, i comptava amb uns actius de 4,19 milions d’euros. Ara, Griñó haurà de renegociar el deute de l’empresa de l’Hospitalet.

L’operació permet salvar els 47 llocs de treball de Gelabert ? Gelabert, amb una plantilla de quaranta-set treballadors, està especialitzada en la gestió de residus d’oficines, indústries, espais públics i comerç. L’empresa es va fundar l’any 1905, amb seu a l’Hospitalet. L’adquisició per part de Griñó ha evitat que aquesta empresa tanqués i ha permès mantenir l’ocupació de les quaranta-set persones que hi treballaven. S’espera que l’empresa de l’Hospitalet mantingui la seua marca com va fer Hera, encara que les similituds de negoci siguin més grans.

tracking