SEGRE

BANCA RESULTATS

CaixaBank guanya 1.488 milions, el millor resultat de la seua història

Fins al setembre, gràcies a la integració als seus comptes del banc portuguès BPI

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, abans de la presentació de resultats.

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, abans de la presentació de resultats.CAIXABANK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup CaixaBank ha registrat un benefici atribuït de 1.488 milions d’euros entre els mesos de gener i setembre del 2017, la qual cosa implica un increment del 53,4% respecte als primers nou mesos de l’any passat i el millor resultat en la història del grup en aquest període, així com també el benefici més gran trimestral, amb 649 milions (un 48,7% més que en el trimestre anterior).

Segons va informar ahir l’entitat presidida per Jordi Gual a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l’evolució fins al setembre està marcada per la consolidació per integració global dels resultats del banc portuguès BPI des del febrer, que ha contribuït als resultats del grup en 180 milions d’euros, 103 milions dels quals al tercer trimestre.

També hi ha contribuït la “intensa” activitat comercial, i és que els recursos de clients del grup s’han incrementat en 46.119 milions (+15,2%) respecte a l’any passat, fins als 350.024 milions, 34.773 milions procedents de BPI.

El marge brut ha assolit els 6.491 milions d’euros, xifra que representa un 9,3 per cent més respecte als nou primers mesos del 2016, a causa de la incorporació de BPI i la generació més gran d’ingressos del negoci bancari i d’assegurances, que augmenten un 19,4 per cent en el grup i un 10 per cent a CaixaBank, i que permeten compensar els resultats més baixos derivats d’actius i passius financers (-60%, fins als 287 milions d’euros).

Els actius líquids totals se situen en els 71.581 milions i, durant l’exercici, s’ha reforçat la posició de liquiditat del grup, amb una Liquidity-Coverage Ratio (LCR) del 213%, molt per sobre del 80% mínim requerit.

Pel que fa a la solvència, el Grup CaixaBank ha assolit una ràtio Common Equity Tier 1 (CET1) Fully Loaded de l’11,7%, i assenyala que està en línia amb el rang fixat al Pla Estratègic, entre l’11 i el 12%, i gairebé tres punts percentuals per sobre dels requeriments del supervisor del 8,75%.

Les dotacions per a insolvències s’han situat en els 658 milions d’euros (-5,5%) i l’apartat d’altres dotacions a provisions ascendeix als 800 milions i inclou el registre de 455 milions associats a prejubilacions i 154 milions del sanejament a la Sareb.

tracking