SEGRE

EMPRESA FAMILIAR

Insten les empreses familiars a deixar lligat el relleu generacional

Conferència sobre l’empresa familiar ahir a la UdL.

Conferència sobre l’empresa familiar ahir a la UdL.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Només el 30% de les empreses familiars arriben a la tercera generació de la família i les altres es moren pel camí, segons va explicar ahir Sergio Rodriguez, consultor de l’empresa AddVANTE i ponent de la conferència sobre empresa familiar celebrada ahir a la Universitat de Lleida.

Segons ell, i els altres ponents de la mateixa consultoria, “els empresaris han de deixar preparat el relleu generacional de l’empresa”. Arantxa Hernández, experta en fiscalitat, va assegurar en aquest sentit que “és l’única manera d’evitar que la transmissió fracassi”. Va posar èmfasi a establir per endavant els que seran els hereus, quin paper jugaran i quines seran les seues retribucions econòmiques. Sobretot, va destacar la necessitat “de separar el patrimoni personal de l’empresarial”. Va recomanar organitzar l’empresa mitjançant hòlding per obtenir beneficis tributaris i organitzar qüestions com les inversions i la tresoreria.

També es van donar consells en l’àmbit de la compravenda per part de l’expert en aquesta matèria Josep Pere Gutiérrez. Va incidir que l’empresari ha de tenir en compte sempre els factors de l’entorn i la fase del procés de compravenda en què es troba. Segons el seu punt de vista, va considerar necessària més concentració empresarial mitjançant fusions o adquisicions.

Per part del BBVA, Josep Lluís Martínez va recomanar no oblidar que el client és el primer.

tracking