SEGRE

OLI PREVISIONS

La producció d'oli augmenta aquest any un 30 per cent a Lleida

Fins a assolir les 9.000 tones, després de la desastrosa collita de l’any passat || En el conjunt de Catalunya, es preveu un descens del 10% a causa de la sequera

Imatge d’arxiu de recollida d’oliva dins de la DO Les Garrigues.

Imatge d’arxiu de recollida d’oliva dins de la DO Les Garrigues.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) preveu un augment de la producció d’oli d’oliva a la província de Lleida de gairebé un 30 per cent respecte a la campanya de l’any passat, fins a assolir unes 9.000 tones. No es tractaria d’un creixement sinó d’una certa recuperació de la producció a la província, ja que a la campanya passada la sequera va provocar una gran caiguda de la collita.

Per exemple, pel que fa a la producció d’oli dins de la DO Les Garrigues, el president, Enric Dalmau, preveu que s’arribi als quatre milions de quilos d’oli davant els tres de l’any passat, una mica més d’un 30% més, però va matisar que una producció mitjana normal en aquesta denominació d’origen pot assolir entre els cinc i els sis milions de quilos. D’altra banda, la FCAC preveu una caiguda del 10% en la producció d’oli d’oliva en el conjunt de Catalunya, que se situaria en prop de 26.500 tones davant les 30.500 tones d’una campanya mitjana a causa de la sequera.

La DO Les Garrigues assolirà una producció d’uns quatre milions de quilos, encara per sota de la mitjana

Aquesta serà la tercera campanya consecutiva que no se superen les 28.000 tones d’oli obtingut a Catalunya per culpa de la sequera, segons el responsable d’oli de la FCAC, Antoni Galceran. “Hi ha una afectació important del cultiu a causa de la sequera, ja que les pluges de la setmana passada només han permès una recuperació parcial del cultiu en zones de secà i en llocs on la collita és més tardana”, va explicar. En concret, la producció d’aquest any a les comarques de Tarragona assolirà les 16.000 tones (9.000 tones al Baix Ebre-Montsià, 6.000 tones a Siurana i 1.000 tones a la Terra Alta), mentre que a les comarques de Barcelona i Girona sumarien unes 1.500 tones. Es preveu que es mantindran els preus en origen, ja que la collita en el conjunt de l’Estat també serà un 15% inferior a la de l’any passat, també per la sequera, sobretot a Andalusia.

Pel que fa a nivell mundial, al contrari, s’observa un lleuger increment de la producció en països com Itàlia, Grècia, Portugal i Tunísia, però les existències d’enllaç de campanya són tan baixes que les disponibilitats seran similars al consum mundial que s’esperava i aquesta situació facilitarà el manteniment dels preus.

tracking