SEGRE

FRUITA JORNADES

La producció de poma, opció de futur davant de la caiguda de l'oferta europea

Exposició de fruita a la Jornada de l’IRTA a Mollerussa.

Exposició de fruita a la Jornada de l’IRTA a Mollerussa.X. FARRENY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) va inaugurar ahir a les seues instal·lacions la XXII Jornada Fructícola de Mollerussa, que es clausura avui dijous, una ocasió per reunir i intercanviar coneixement entre investigadors, tècnics, agricultors i empresaris del sector fructícola amb una assistència prevista d’aproximadament 2.000 persones.

En aquest esdeveniment es va parlar intensament de les tendències de futur de la producció fructícola. Ignasi Iglesias, especialista de l’IRTA, va explicar en aquest sentit que una bona perspectiva de futur es troba en la producció de poma, amb unes varietats molt ben adaptades al territori amb unes qualitats excepcionals, ja que l’oferta és decreixent a nivell europeu.

Al seu torn, l’enginyer agrònom d’H&B Agri-Services Michele Bravetti va manifestar que “millorar la qualitat de la producció és important però ja no és suficient”, per la qual cosa va dir que es necessita esbrinar quin tipus de producció es necessita en cada moment.

En aquest sentit, Bravetti va dir que a nivell mundial els fruits amb closca com les nous o les ametlles són produccions de futur, però també els kiwis, nabius o gerds són opcions molt desitjables a nivell europeu.

tracking