SEGRE

ECONOMIA DADES

Els dipòsits sumen 8.900 milions a Lleida i el deute baixa un 3,1%

Els comptes a terminis decreixen en més de 1.000 milions, mentre que pugen els d’estalvis i els comptes a vista || L’IPC es modera a l’octubre, fins a l’1,6 per cent

Imatge d’arxiu de la seu del Banc d’Espanya a Madrid.

Imatge d’arxiu de la seu del Banc d’Espanya a Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’import dels crèdits concedits per les entitats financeres a la província de Lleida a empreses i famílies ha descendit fins als 8.437 milions d’euros, un 3,1% en comparació amb el març del 2016, segons l’últim balanç de la situació dels dipòsits i crèdits al març, elaborat pel Banc d’Espanya.

A més, l’import total dels dipòsits el mes de març va sumar els 8.900 milions d’euros, un 0,78 per cent més que dotze mesos enrere. Val a destacar que els dipòsits a termini van descendir un 24,1 per cent (1.012 milions d’euros més), fins als 3.180 milions d’euros, mentre que els dipòsits a vista van augmentar un 23,2 per cent (631 milions més) i els dipòsits d’estalvi van créixer un 15,08 per cent, la qual cosa implica 312 milions d’euros menys que el març del 2016.

Els lleidatans prefereixen tenir els estalvis a mà davant els comptes d’estalvis a termini

D’altra banda, el procés de reestructuració bancària portat a terme en els últims mesos ha fet reduir sensiblement el nombre d’oficines. Així, el març de l’any passat hi havia un total de 408 sucursals mentre que el març d’aquest any el seu nombre ha descendit fins a les 366 oficines, cosa que representa un descens del 10,29%.

D’altra banda, la menor pujada dels preus dels carburants l’octubre respecte al mateix 2016 ha moderat dos dècimes l’índex de preus de consum (IPC), fins a l’1,6%, segons l’indicador avançat publicat ahir per l’INE.

L’economia modera una dècima el seu creixement fins al 0,8% L’economia espanyola ha moderat el creixement en el tercer trimestre de l’any, a l’avançar el 0,8 per cent en taxa trimestral, una dècima menys que la registrada entre l’abril i el juny, segons la dada avançada ahir per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Aquesta dada, que acumula ja setze trimestres consecutius en positiu, implica, no obstant, un alentiment del creixement econòmic, després de quatre trimestres sense moderar-se, amb taxes del 0,7% en el tercer i quart trimestres del 2016; del 0,8% en el primer d’aquest any, i del 0,9%, en el segon.

tracking