SEGRE

HIPOTEQUES BALANÇ

Mínim històric de l'euríbor, que lliura d'interessos certes hipoteques

El nou índex de l’indicador, en el -0,18%, afecta usuaris d’almenys dos bancs || Segons els experts, els tipus continuaran aquest camí durant l’any que ve

L’excap de la Missió a Espanya de la CE Servaas Deroose.

L’excap de la Missió a Espanya de la CE Servaas Deroose.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Banc d’Espanya va confirmar ahir que l’euríbor a dotze mesos, el principal indicador per al càlcul de les hipoteques, ha tornat a marcar a l’octubre un nou mínim històric al situar-se en el -0,180%, davant el -0,168 % del mes anterior.

Amb aquests valors, les hipoteques de 120.000 euros a 20 anys amb un diferencial d’euríbor +1% als que toqui revisió tindran una rebaixa d’uns 71 euros en la seua quota anual o, el que és el mateix, de 6 euros al mes.

És més, lliurarà alguns hipotecats de pagar interessos al tancar l’octubre amb la nova baixada, per sota del diferencial aplicat per algunes entitats, com Deutsche Bank i Bankinter.

L’euríbor es va endinsar el mes de febrer del 2016 en terreny negatiu per primera vegada en la història davant de la política ultraexpansiva del Banc Central Europeu (BCE) per apuntalar la recuperació a la zona euro.

L’índex assoleix així el seu vintè mes consecutiu per sota del 0%, amb caigudes que s’han aguditzat durant els mesos de setembre i octubre.

L’explicació a aquesta nova caiguda de l’euríbor, segons els analistes, es troba en l’excés d’oferta monetària que hi ha al mercat com a conseqüència del programa de compra d’actius del Banc Central Europeu (BCE).

Per als experts, els grans perjudicats d’aquest fenomen són els bancs o prestadors, ja que redueixen “considerablement” els seus beneficis al deixar tan barat, i pronostica que aquest escenari es mantindrà durant tot el 2018.

En un comunicat remès ahir, el Banc d’Espanya també va confirmar que el míbor, el tipus interbancari a un any que servia de referència oficial del mercat hipotecari per a les operacions realitzades anteriorment a l’1 de gener del 2000, també ha caigut a l’octubre fins al -0,180%. (davant del 0,168% del mes anterior).

D’aquesta forma, Espanya va sol·licitar a Brussel·les una línia de crèdit de fins a 100.000 milions d’euros, de la qual finalment es van prendre 41.300 milions a través del Mecanisme Europeu d’Estabilitat (MEDE).

tracking