SEGRE

LABORAL BALANÇ

Gairebé 10.000 llocs de treball més en ETT que l’any passat

A les comarques de Lleida, entre el gener i el juliol || La majoria dels treballs són contractes de posada a disposició

Els sindicats demanen polítiques d’ocupació integrals.

Els sindicats demanen polítiques d’ocupació integrals.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nombre de treballadors que han trobat feina en Empreses de Treball Temporal ha augmentat notablement aquest any respecte al 2016, ja que en el període comprès entre el gener i el juliol han sigut gairebé 10.000 més.

De fet, segons les últimes dades disponibles al ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, aquests llocs de treball, ja sigui mitjançant cessió de treballadors o mitjançant contractes de posada a disposició, van assolir la xifra de 41.507 a la província de Lleida entre el gener i el juliol del 2017. Són 9.356 llocs de treball més que en el mateix període de l’any passat. La majoria de les places ocupades per treballadors d’Empreses de Treball Temporal corresponen a contractes de posada a disposició (4.982), i dins d’aquests destaquen els d’obra o servei (4.321). Han augmentat també en aquest període, encara que en menor mesura, els llocs de treball relacionats amb les circumstàncies de la producció. Entre el gener i el juliol del 2017 han sigut 604 més que l’any anterior.

Aquestes dades, que a priori poden semblar positives, mostren un mal endèmic del mercat laboral actual i és la temporalitat dels llocs de treball. Aquestes xifres demostren que els contractes temporals no fan més que augmentar. Aquest fet el denuncien reiteradament els sindicats. Des de CCOO van assegurar la setmana passada que la taxa de temporalitat laboral ha ascendit fins al 22,2%, la qual cosa suposa una gran inestabilitat. Per això insisteixen en la necessitat de desenvolupar polítiques d’ocupació integrals l’objectiu de les quals sigui millorar la qualitat del mercat de treball.

Des d’UGT, per la seua part, denuncien que la temporalitat laboral s’acarnissa especialment amb els joves. Sentencien que el caràcter estacional de l’ocupació posa de manifest que s’està molt lluny de la veritable recuperació econòmica, per la qual cosa demanen derogar la reforma laboral.

tracking