SEGRE

L'economia catalana creix prop d'un punt en el tercer trimestre

La taxa de variació interanual del PIB català se situa en un 3,5%

Vista aèria del polígon El Segre de Lleida.

Vista aèria del polígon El Segre de Lleida.ÓSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El creixement de l’economia catalana el tercer trimestre de 2017 se situa en un 0,9% en taxa intertrimestral i en un 3,5% en taxa interanual, segons l’estimació d’avanç que elaboren conjuntament l’Idescat i el Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda de la Generalitat.

Pel que fa a les taxes de variació per sectors, el creixement interanual del valor afegit brut industrial se situa en un 3,7%, per sobre dels dos trimestres anteriors. Les dades de la producció industrial confirmen uns creixements de la indústria (en mitjana dels dotze darrers mesos) més elevats a Catalunya que al conjunt de la zona euro. Les agrupacions sectorials on la producció industrial manufacturera mostra un comportament interanual més positiu són les de metal·lúrgia i productes metàl·lics, la de maquinària i equips mecànics, i la química.

La construcció manté una dinàmica a l’alça i el tercer trimestre d’enguany creix un 6,8%, gràcies al subsector residencial, i en particular l’habitatge.

Segons la Generalitat, els indicadors disponibles del sector de serveis relacionats tant amb el nivell d’activitat com d’ocupació laboral mostren una dinàmica a l’alça. En termes de valor afegit, les estimacions d’avanç del tercer trimestre són d’un creixement interanual del 3,3%, una taxa 4 dècimes superior a la del trimestre anterior.

Quant a l’activitat turística, el volum de turisme estranger ha augmentat un 7,8 % interanual en els nou primers mesos de l’any i la despesa turística un 13,2 % (fins a l’agost). L’evolució de les pernoctacions hoteleres ha estat així mateix molt positiva, i per sobre de la mitjana estatal.

L’ocupació continua augmentant, amb un creixement el tercer trimestre d’un 2,9% segons l’EPA i d’un 3,8% segons la Seguretat Social.

tracking