SEGRE

IMPOSTOS BALANÇ

La recaptació d'Hisenda a Lleida, a prop dels nivells de l'any 2008

Entre el gener i el setembre creix un 12,9%, la taxa més elevada de tot Catalunya, i assoleix els 557 milions || Gràcies als grans impostos com l’IRPF o l’IVA

Imatge d'arxiu de la delegació d'Hisenda a Lleida.

La recaptació d'Hisenda a Lleida, a prop dels nivells de l'any 2008Segre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Estat va ingressar a la província de Lleida entre el gener i el setembre 557,1 milions d’euros, segons l’informe mensual de recaptació tributària publicat l’Agència Tributària, amb la qual cosa va recuperar gairebé nivells del 2008, primer any de la crisi econòmica, quan es van recaptar un total de 567,8 milions d’euros, però encara lluny d’anys anteriors. Per capítols o blocs d’impostos, el que més va augmentar la recaptació en els nou mesos de l’any va ser el que engloba l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF), fins als 275,7 milions d’euros, un 15,7 per cent més que en el mateix període del 2016.

Per la seua part, amb l’ingrés per l’impost de Societats es van assolir els 74,4 milions, un 2,9% més, i per l’Impost sobre la Renda de No Residents (IRNR), tribut de caràcter directe que grava la renda obtinguda en territori espanyol per les persones físiques i entitats no residents en aquest, es van aconseguir 2,2 milions, un 20 per cent més, que va fer que en la recaptació per aquest Capítol I s’assolissin els 356,7 milions, un 13,1% més.

L’Estat va recaptar a la província fins al setembre 275,7 milions per l’IRPF i 191 per l’IVA

Per la seua part, els tributs que són dins del Capítol II

com són l’IVA, els impostos especials i els referits al trànsit exterior

van créixer un 11,6%, l’augment més gran de tot Catalunya, fins a assolir els 191 milions d’euros. Així, pel gravamen de l’IVA, Hisenda va recaptar 165,03 milions d’euros entre els mesos de gener i setembre, un 7,9% més. Pel que fa al que es dedica als impostos especials, que graven indirectament l’alcohol, el tabac o els carburants, a Lleida es van recaptar 23,5 milions, un 43% més. Per la seua part, l’Agència Tributària va recaptar en el conjunt de l’Estat 135.291 milions d’euros per impostos entre els mesos de gener i setembre del 2017, la qual cosa representa un augment del 5,3 per cent en comparació amb el mateix període de l’any anterior (128.510 milions).

Així, l’Estat va aconseguir per primera vegada des de l’inici de la crisi el superàvit primari, diferència entre les despeses corrents i la seua recaptació d’impostos. La recaptació d’IRPF va assolir els 56.725,8 milions d’euros els nou primers mesos del 2017, un 5,9% més que un any abans. Per la seua part, l’Agència Tributària va ingressar 47.052,2 milions d’euros gràcies a l’IVA, amb un descens interanual del 0,3 per cent, en el context de la implantació del nou sistema de Subministrament Immediat d’Informació (SII) en aquest impost.

tracking