SEGRE

CRISI BANCA

Ordóñez creu que la crisi s'hauria atallat abans amb més recursos públics

Moment de la compareixença de Miguel Ángel Fernández.

Moment de la compareixença de Miguel Ángel Fernández.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exgovernador del Banc d’Espanya Miguel Ángel Fernández Ordoñez va considerar ahir que la crisi financera es podria haver atallat abans amb una injecció de recursos públics més gran en el procés de reconversió dels bancs, que es va dilatar massa en el temps.

A més, va advertir que a Espanya encara hi ha un risc “molt alt” que es produeixin noves crisis bancàries, a causa del fet que l’increment del capital que s’exigeix als bancs “ha estat mínim”, i va advocar per elevar l’aportació dels accionistes dels bancs a fi que els contribuents no paguin futurs rescats.

“Ens quedaríem tots molt més tranquils”, va advertir durant la compareixença a la comissió del Congrés que investiga l’origen de la crisi financera i el rescat bancari, en la qual la majoria dels partits el van acusar de no respondre amb responsabilitat davant de la crisi financera. Així mateix, va carregar contra el Govern del Partit Popular per criticar la banca i la gestió econòmica de l’anterior Executiu socialista de José Luis Rodríguez Zapatero durant la crisi econòmica, ja que creu que va produir un “mal” a l’economia.

A més a més, va revelar que el llavors president valencià Francisco Camps va instar-lo a no intervenir la Caixa d’Estalvis del Mediterrani (CAM), una conversa que, segons va afegir, vol “oblidar”.

tracking