SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

Denúncia de sobrecàrrega de treball al sector de la neteja

CCOO afirma que no es cobreixen baixes i que les plantilles estan pressionades || Desacord en la negociació del conveni

Un moment de l’assemblea informativa de CCOO ahir a Lleida sobre la neteja.

Un moment de l’assemblea informativa de CCOO ahir a Lleida sobre la neteja.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Comissions Obreres de Lleida va denunciar ahir que els empleats del sector de la neteja a la província, compost majoritàriament per dones, suporten sobrecàrregues de feina que es tradueixen no només en situacions d’estrès, sinó també en problemes físics. Així ho va explicar Pilar Ramos, referent dels Serveis Privats del sindicat a Lleida, després de l’assemblea celebrada ahir i a la qual van assistir uns vuitanta afiliats. Segons va assenyalar Ramos, aquestes situacions generen problemes físics als treballadors, amb sobrecàrregues en lumbars o canells, per exemple.

Aquesta situació, sumada al fet que molts empleats del sector tenen jornades inferiors a les quaranta hores de treball salarials, afectarà els empleats físicament i econòmica quan accedeixin a la jubilació, va assegurar la dirigent de Comissions Obreres de Lleida. Al referir-se a la jornada laboral, va afegir que en molts casos hi ha persones que tan sols tenen dos o tres hores de treball al dia, però en llocs molt distants, la qual cosa multiplica el temps de desplaçament. El sindicat es mostra disposat a denunciar aquestes situacions davant de la Inspecció de Treball.

Uns 1.500 treballadors, la majoria dones, estan afectats pel conveni de neteja

D’altra banda, l’assemblea va servir també per analitzar la marxa de la negociació del conveni de neteja d’edificis i locals a Catalunya, que afecta almenys 1.500 persones a Lleida.

Segons Comissions, la patronal planteja la congelació salarial de cara al 2017 i un increment d’un 4 per cent repartit en els tres anys següents. A més, preveu que no es pugui acumular antiguitat, explica CCOO, una cosa que per al sindicat és una línia roja. Les centrals reclamen pujades de sou mai inferiors a la inflació. Els negociadors tornaran a reunir-se el dia 29 i si no hi ha avanços, els sindicats majoritaris estudien emprendre mobilitzacions.

tracking