SEGRE

Gairebé mil empreses canvien la seua seu fiscal fora de Catalunya

Fins a la passada setmana més de 2.300 empreses han modificat el domicili social

Concentracions i piquets per demanar la posada en llibertat dels exconsellers i els Jordis.

Vaga general del 8 de novembreLleonard Delshams i Itmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gairebé mil empreses que tenien el seu domicili fiscal a Catalunya l’han canviat a altres comunitats entre octubre i els primers dies de novembre, segons les dades facilitades aquest dimarts per l’Agència Tributària. Segons el Col·legi de Registradors, des del referèndum de l’1 d’octubre i fins la passada setmana més de 2.300 empreses establertes a Catalunya havien canviat el seu domicili social a altres regions, entre elles grans firmes com Caixabank, Banc Sabadell o Gas Natural.

El canvi de seu fiscal no afecta l’abonament dels principals impostos que paguen les empreses, IVA i societats, perquè són d’àmbit estatal.

L’Agència Tributària ha analitzat també l’evolució de la facturació de les empreses incloses en el subministrament immediat d’informació (SII) de l’IVA, fonamentalment grans companyies, i ha detectat una caiguda del percentatge de les vendes de les firmes amb domicili fiscal a Catalunya. En la primera quinzena d’octubre, les empreses amb domicili fiscal a Catalunya acumulaven de mitjana el 22,4 % de la facturació del total nacional, una dada que ha baixat gairebé tres punts, al 19,6 %, en la segona quinzena.

Aquestes dades no es refereixen a les vendes efectuades a Catalunya, sinó a les realitzades per empreses amb seu fiscal a Catalunya en el conjunt d’Espanya, és a dir, que es veuen afectats tant per l’evolució de les vendes com pels canvis de domicili.

L’Agència Tributària destaca que les empreses amb seu fiscal a Catalunya en sectors com l’energia, l’aigua o la construcció han reduït en gairebé vint punts la seua participació en les vendes nacionals, i la quota de l’àmbit financer i d’assegurances s’ha reduït en quatre punts.

tracking