SEGRE

OCUPACIÓ RISCOS LABORALS

Les baixes per malaltia augmenten un 11% a Lleida

La millora econòmica explica que repunti l’absentisme laboral || La majoria, homes amb pocs anys a l’empresa

Un moment de la presentació de l’estudi a la Diputació.

Un moment de la presentació de l’estudi a la Diputació.ASEPEYO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les baixes laborals per malaltia comuna s’han incrementat un 11% a la província de Lleida respecte a l’any passat, amb una mitjana de 4.500 casos d’incapacitat laboral al mes, en el que va del 2017. Aquestes dades d’Asepeyo confirmen un canvi de tendència en l’absentisme laboral que ja s’ha anat reflectint en les estadístiques dels últims dos anys, amb un increment de les baixes per malaltia que s’explica per la millora de l’economia. I és que durant els mesos de crisi hi va haver un gran descens de les baixes laborals temporals per la por dels treballadors a perdre la feina. Segons els analistes de la mútua, aquest repunt d’absències suposa una dada poc favorable si es tenen en compte els baixos índexs de nous treballadors afiliats.

El perfil predominant del treballador absentista a Lleida és home, de 31 a 40 anys i amb menys de tres anys d’antiguitat laboral. L’estudi també destaca que a la província es registren menys baixes per recaigudes en relació amb la resta de Catalunya, amb només un 6 per cent.

Només el 3,89% dels treballadors de més de 60 anys sol·liciten aquest tipus de baixes laborals

A més, els treballadors de més de 60 anys són els que menys sol·liciten la baixa, amb només un 3,89 per cent dels casos. Els dies de la setmana amb més incidència de baixes són dilluns i dimarts, que engloben gairebé la meitat dels casos. En relació amb el conjunt de Catalunya, la causa més freqüent és la patologia traumatològica (relacionada amb la zona lumbar), amb una mitjana de 37 dies de baixa a l’any, seguides de les psicològiques i les patologies de l’aparell digestiu, amb una mitjana de 53 i 23 dies anuals, respectivament.

Així mateix, els sectors d’activitat laboral que registren més incidència d’aquestes contingències comunes són l’administratiu (amb un 2 per cent del total d’afiliats a Catalunya), el sanitari (amb un 4,2 per cent d’afiliats) i la indústria manufacturera, amb un 3,2 per cent d’inscrits.

Els menys afectats són el sector de la construcció, l’hostaleria i el relacionat amb les activitats científiques, que compten amb un major nombre d’afiliats en el conjunt català.

tracking