SEGRE

LABORAL INFORME

La província de Lleida ha reduït el potencial de generar ocupació

Només representa el 0,44% de l’Estat i l’1,97% de Catalunya, amb el poder aglutinant de Barcelona || Segons un informe d’Infoempleo i Adecco amb dades del 2016

Vista aèria del polígon industrial El Segre.

Vista aèria del polígon industrial El Segre.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La generació d’ocupació a la província de Lleida ha experimentat un descens en un any, segons es recull en la XX edició de l’Informe Infoempleo Adecco: Oferta i demanda d’ocupació d’Infoempleo i el Grup Adecco corresponent a l’any 2016. I és que si l’any 2015, les ofertes d’ocupació de la província representaven el 0,86 per cent de tot l’Estat, un any més tard es va reduir gairebé a la meitat, fins al 0,44 per cent.

A més, la puixança de la província de Barcelona en el context tant estatal com en el català, ha perjudicat la resta de províncies catalanes, però especialment Lleida ja que en el context català ha caigut de representar el 3,88 per cent de les ofertes de treball a Catalunya el 2015 a tan sols l’1,97 per cent el 2016. Barcelona és la que més ocupació genera, amb un 85,78%. La segueix Tarragona, amb un 6,89%; Girona, amb un 5,35%, i Lleida, amb un 1,97 per cent.

Catalunya està al darrere de Madrid en la generació d’ofertes d’ocupació, segons l’informe

Entre les principals conclusions que es poden extreure de l’informe, destaca que l’oferta d’ocupació a Espanya s’ha incrementat un 10,62 per cent durant l’últim any, amb la qual cosa encadena quatre anys consecutius d’increments. En total, des del 2013, el volum d’oferta publicat a Espanya ha acumulat un augment de 34 punts percentuals, de manera que la recuperació en termes d’oferta d’ocupació sembla consolidada.

Per autonomies, la Comunitat de Madrid es manté com la regió líder en generació d’oferta d’ocupació a Espanya, que acapara el 26 per cent de l’oferta total.

La segueixen Catalunya, amb el 22,39 per cent del conjunt, i el País Basc, que augmenta la participació fins al 12,15 per cent. L’últim any, Catalunya ha augmentat 0,33 punts percentuals l’aportació (aleshores era del 22,06 per cent).

L’informàtic es converteix en el sector líder en generació d’oferta d’ocupació a Catalunya, i aglutina el 8,4 per cent de les ofertes d’ocupació.

El segueix hostaleria i turisme, que seguint la tendència estatal, augmenta de forma espectacular la seua presència a la distribució sectorial de l’oferta d’ocupació i es col·loca segona a la taula amb el 7,21 per cent de l’oferta.

Pel que fa al sector serveis, amb el 6,3 per cent, cau al tercer lloc del rànquing de distribució sectorial del conjunt català, i perd gairebé tres punts percentuals respecte a l’any 2015 (9,65 per cent).

tracking