SEGRE

SINDICATS PROPOSTES

L’actual precarietat laboral i la bretxa salarial, línies roges de CCOO

Reclama als partits que el “caràcter plebiscitari” de les eleccions no deixi al marge l’agenda social || Exigeix també “responsabilitat social” a les empreses

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El secretari general de Comissions Obreres a Catalunya, Javier Pacheco, va afirmar ahir que la lluita contra la precarietat laboral i la bretxa salarial entre homes i dones constitueixen dos dels grans cavalls de batalla del sindicat. “La qüestió que de veritat està desvertebrant la realitat social és la devaluació salarial”, va dir Pacheco, mentre subratllava que els llocs de treball a temps parcial devaluen la qualitat de l’actual creació d’ocupació.

El secretari de CCOO, que va acudir a Lleida per presidir una assemblea de delegats a la seu sindical, va justificar aquest repartiment “injust” de l’ocupació en la gestió de les polítiques per sortir de la crisi.

“Un 13% de la població catalana té feina però no aconsegueix superar el llindar de la pobresa”

“Com que no es podia devaluar la moneda, van reduir els salaris als treballadors”, la qual cosa es tradueix en un empitjorament de la qualitat de vida i en el fet que prop d’un “13 per cent de ciutadans que tenen feina no aconsegueixen superar el llindar de la pobresa”.

En relació amb les pròximes eleccions del 21 de desembre, Pacheco va demanar als partits que el “caràcter plebiscitari” dels comicis no deixi al marge l’“agenda social”. Per a això, el sindicat presentarà les seues propostes econòmiques, laborals i socials a tots els partits polítics i intentarà que les incorporin en els seus programes electorals.

En tot cas, va insistir en la necessitat d’obrir els marcs del diàleg i donar resposta al conjunt de la societat catalana, “que en una majoria important està a favor del dret a decidir”.

El líder de Comissions Obreres a Catalunya també es va referir a la fuga de seus d’empreses catalanes en les últimes setmanes, qualificant-la de “mala notícia”.

En aquest sentit, va fer una crida a la responsabilitat social de les corporacions, perquè no prenguin decisions “irreversibles” que poden anar en contra dels seus propis projectes de negoci si abandonen un territori que “té més expectativa per al creixement dels seus objectius empresarials”.

“La incertesa no s’ha convertit en realitat”, va concloure Pacheco, que també va reclamar als negocis que no posin al mateix nivell aquesta qüestió amb la inseguretat jurídica i que, abans de precipitar-se a l’hora de prendre decisions, esperin a veure com evolucionen les coses, ja que “en una democràcia del segle XXI s’han de trobar els marcs de la normalitat perquè l’economia i el progrés social puguin tenir el seu desenvolupament normal”.

tracking