SEGRE

El 83% dels consumidors pensa que la majoria dels comerços ofereixen falsos descomptes

Segons una enquesta realitzada per Facua

Cartell del 'Black Friday' en un establiment.

El 83% dels consumidors pensa que la majoria dels comerços ofereixen falsos descomptesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 83% dels consumidors pensa que la gran majoria dels comerços oferta falsos descomptes en una part dels seus productes en el "Black Friday" o "Divendres Negre", segons una enquesta realitzada per Facua-Consumidors en Acció. Així mateix, el 10 per cent dels 11.212 usuaris que han participat en l’enquesta, realitzada per Facua al seu compte de Twitter, pensa que aquestes irregularitats són comeses per la meitat de les empreses, el 6% opina que són molt poques les que oferten falsos descomptes i només el 1% creu que cap no incorre en aquestes pràctiques.

Els resultats són pràcticament idèntics als obtinguts anys anteriors, ha informat Facua en un comunicat

L’associació ha lamentat que les autoritats autonòmiques de consum no desenvolupin actuacions d’inspecció "abans i durant el transcurs del 'Black Friday' per imposar sancions econòmiques i fer públics els noms dels comerços que cometen aquestes irregularitats".

Facua aconsella els consumidors que "no es deixin encegar pels enormes descomptes que suposadament s’apliquen a molts productes" i valorin tres elements essencials abans de comprar: si el preu és raonable, si el producte resulta necessari o si representa un caprici assumible que no provocarà un arriscat augment dels seus nivells d’endeutament.

tracking