SEGRE

RAMADERIA JORNADES

El Grupo Jorge augura més concentració del porcí

Amo de l’escorxador de Mollerussa, alerta de traves administratives a l’exportar || Dóna prioritat a les homologacions

Imatge de la jornada sobre el sector porcí a Barcelona.

Imatge de la jornada sobre el sector porcí a Barcelona.ROCA JUNYENT/PORCAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller delegat del Grupo Jorge, propietari de l’escorxador de Mollerussa, Sergio Samper, va augurar ahir una gran concentració al sector porcí a Espanya i la resta d’Europa. Així ho va dir en una trobada celebrada ahir a Barcelona i organitzada pel despatx d’advocats Roca Junyent i l’organització del sector Porcat, segons va informar el bufet. La burocràcia és un altre tema que preocupa el sector. A l’hora d’exportar, hi ha algunes traves administratives, com ara la poca coordinació entre el ministeri de Sanitat i el d’Agricultura, ja que hi hauria d’haver una visió conjunta que faciliti a tots la internacionalització, va explicar Sergio Samper. Segons el seu parer, hi ha mercats difícils, com ara el xinès.

“El primer que s’hauria de fer és homologar la companyia a cada país i, a partir d’aquí, competir per preu; després, hi ha un gran treball de posicionament a cada mercat”, va afegir. La jornada va comptar amb directius d’altres empreses capdavanteres en el sector com Espuña o Noel.

El grup aragonès Jorge va prendre el control de l’escorxador de Mollerussa en els primers mesos d’aquest any amb un pla d’inversions per incrementar l’activitat. El grup carni ja comptava anteriorment amb interessos a la província, ja que és l’amo de l’empresa Proteínas y Derivados, amb una planta a Ribera d’Ondara, com va publicar SEGRE.

tracking