SEGRE

El preu de la carn de porc per al ramader ha caigut un 28% des de l'agost

Unió de Pagesos denuncia que se situa per sota dels costos de producció

Imatge d’una explotació de porcí d’engreix de Lleida.

Imatge d’una explotació de porcí d’engreix de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unió de Pagesos ha alertat aquest divendres que el preu de la carn de porc ha patit una davallada del 28% des de la primera setmana d’agost i ha passat de 1,435 euros el quilo viu als 1,028 euros actuals, segons les cotitzacions del mercat de referència Mercolleida.

Aquesta baixada comporta que el preu per als ramaders ja se situa per sota del preu mitjà de costos de producció, segons denuncia UP.

Per al sindicat, la principal causa és l’aturada de la demanda per part de la Xina a la Unió Europea. Així, durant els primers nou mesos d’aquest any, les exportacions de la Unió Europea (UE) s’han reduït un 10% respecte a les de l’any anterior, mentre que a la Xina, les importacions de carn de porc dels països de la UE han disminuït un 30 %. UP explica que una de les raons és perquè la Xina prioritza les importacions d’altres països més competitius tenint en compte que hi ha un augment mundial de l’oferta.

D’altra banda, el preu de la carn de porc a l’Estat espanyol és el més baix dels països de la Unió Europea, la qual cosa fa augmentar la competitivitat dels escorxadors per disputar quotes de mercat als dels altres països i afavorir les exportacions.

tracking