SEGRE

POLÍTICA

De Guindos creu que les empreses tornaran Catalunya "quan recuperi la normalitat"

Insisteix que les decisions de marxar les han pres les pròpies companyies, no el Govern

De Guindos creu que les empreses tornaran Catalunya

De Guindos creu que les empreses tornaran Catalunya "quan recuperi la normalitat"EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Economia, Luis de Guindos, s’ha mostrat convençut que les empreses tornaran Catalunya quan la comunitat recuperi la normalitat, una cosa que espera que succeeixi després de les eleccions autonòmiques del 21 de desembre.

De Guindos, que participa en el XXII Trobada d’Economia de S’Agaró, ha explicat que l’economia catalana ha liderat en els últims anys el creixement a Espanya, si bé el mes d’octubre s’ha detectat una contracció important del consum privat i des d’aleshores més de 2.600 empreses han decidit traslladar les seues seus socials fora de Catalunya.

El ministre ha destacat, no obstant això, que des de l’aplicació de l’article 155 i la convocatòria d’eleccions "la situació de desacceleració és molt menys intensa", la qual cosa és un "senyal positiu" que Catalunya està novament al camí de l’estabilitat.

"Espero que després del 21 de desembre tot es normalitzi definitivament", ha afirmat el ministre en declaracions a la premsa abans de participar en aquesta cita econòmica, a la qual assisteixen, entre d’altres, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, i el president de CaixaBank, Jordi Gual.

De Guindos ha volgut deixar clar que les decisions de treure de Catalunya les seus d’empreses les han pres les pròpies companyies, no el Govern, i ha garantit que l’economia catalana "és prou atractiva" com perquè l’empreses tornin "una vegada produït el procés de normalització".

"Amb la tornada a la normalitat les empreses tornaran i també els dipòsits, que han deixat de sortir, i Catalunya tornarà a liderar el creixement a Espanya," ha declarat el titular d’Economia, que un any més és l’encarregat de clausurar aquestes jornades.

De Guindos ha remarcat així mateix que el Govern farà "tot el possible" perquè les empreses que s’han emportat les seues seus socials i fiscals fora de Catalunya tornin aviat a aquesta comunitat.

tracking