SEGRE

FINANCES

La CE demana una multa de 105.991 euros al dia a Espanya pel retard en la llei hipotecària

Els països tenien de termini fins el 21 de març de 2016 per traslladar la llei, que va ser aprovada el 2014

La CE demana una multa de 105.991 euros al dia a Espanya pel retard en la llei hipotecària

La CE demana una multa de 105.991 euros al dia a Espanya pel retard en la llei hipotecàriaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea (CE) ha sol·licitat al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que imposi una multa de 105.991,60 euros diaris a Espanya per no haver introduït a temps en la legislació nacional la directiva europea sobre contractes de crèdit hipotecari, va confirmar la cort.

L’Executiu comunitari va decidir l’abril passat portar Espanya davant del tribunal europeu després de constatar que el país encara no ha traslladat aquesta norma i que el Govern no ha comunicat les mesures que pensa prendre per a això, malgrat haver-li advertit en diverses ocasions que ho havia de fer.

En un recurs presentat contra Espanya el 27 de setembre, la Comissió demana a la cort que li imposi una sanció "coercitiva diària" de 105.991,60 euros a partir del dia en què s’emeti la sentència que confirmi aquest incompliment i que Espanya pagui les costes del procés.

Els països tenien de termini fins el 21 de març de 2016 per traslladar la llei, que va ser aprovada el 2014, i la Comissió havia advertit per primera vegada el 2015 i després el maig i el novembre de 2016 a Espanya que l’havia d’introduir en la seua legislació nacional.

A l’abril, el Govern va atribuir el retard en la transposició de la directiva a què durant tot 2016 l’Executiu va estar en funcions i no va poder avançar en aquesta matèria.

Fonts del Ministeri d’Economia van recordar aquest dilluns que el Consell de Ministres va aprovar el passat 3 de novembre el Projecte de Llei de Crèdit Immobiliari, que trasllada la directiva sobre crèdits hipotecaris.

La norma ja s’ha enviat al Congrés i el Govern confia que la llei sigui validada aviat i es puguin evitar les sancions del Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Des de la cort comunitària recorden que poden transcórrer diversos mesos, fins i tot un any, des que es presenta un recurs fins que se celebra la vista del cas.

tracking