SEGRE

PRESTACIONS INFORME

El sistema de pensions espanyol, entre els “més generosos” de tota l’OCDE

Desfasament de 169 milions entre ingressos i despeses de la Seguretat Social a Lleida

Els espanyols cobren de pensió el 82% de l’últim salari, davant del 63% de la mitjana de l’OCDE.

Els espanyols cobren de pensió el 82% de l’últim salari, davant del 63% de la mitjana de l’OCDE.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sistema de pensions espanyol seguirà sent, en termes relatius, un dels “més generosos” dels països de l’OCDE, i això malgrat els desafiaments per a la seua sostenibilitat financera, ja que el 2050 s’haurà convertit en el segon país més envellit, només al darrere del Japó, segons l’informe biennal de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic. La taxa de reemplaçament de les pensions a Espanya (mesurada en percentatge del salari) serà del 82 per cent per a un jove de 20 anys que va començar la vida activa el 2016 i que cobreixi el període complet de cotització per jubilar-se, netament per sobre del 63 per cent de mitjana de l’organització i, fins i tot, del 71 per cent a la Unió Europea.

D’acord amb les últimes dades comparables disponibles del 2014, els ingressos dels més grans de 65 anys a Espanya són uns dels més elevats dels països membres, gairebé el 100% dels ingressos mitjans de la població total. L’edat legal de jubilació, que en l’actualitat és de 65,3 anys, s’incrementarà progressivament a Espanya fins a arribar als 67 anys el 2027.

Tanmateix, els que hagin cobert per complet el període de cotització (38,5 anys, davant els 36,5 d’ara) podran seguir jubilant-se als 65 anys, la qual cosa està per sota dels 65,8 anys de mitjana a l’OCDE.

D’altra banda, segons un informe de Convivència Cívica Catalana i tal com va avançar SEGRE, Lleida mostra un desfasament de 169 milions d’euros entre els ingressos a la Seguretat Social (835 milions d’euros) i les despeses (1.003 milions).

tracking