SEGRE

UNIÓ EUROPEA

Amenaça de multa a Espanya per la contractació pública

La Comissió planteja imposar-li 186.000 euros diaris ||

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, mostra dades.

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, mostra dades.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea va anunciar ahir dijous que portarà Espanya davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TUE) per no haver inclòs plenament a la legislació estatal la normativa relativa a l’adjudicació de contractes públics i als contractes de concessió. Aquest incompliment podria representar a Espanya una multa diària de 61.964 euros i una altra de 123.928 diaris “per cada dia que transcorri entre la data de la sentència i la data que aquestes directives hagin estat aprovades en la seua totalitat i estiguin plenament vigents en el Dret nacional”.

Les normes es van aprovar el 2014 i es va establir un termini perquè els països comunitaris poguessin sumar aquestes regles europees a les seues lleis. Un període que va expirar el 18 d’abril del 2016.

L’Executiu europeu portarà als tribunals Espanya, Àustria, Luxemburg i Eslovènia

Espanya, amb una vintena més de països, ja va rebre el mes de maig l’obertura d’un expedient i, al desembre, amb una quinzena més, un segon avís per l’incompliment. En concret, la Comissió Europea elevarà el cas fins al tribunal europeu per les directives que incumbeixen l’adjudicació de concessions i la contractació d’entitats als sectors de l’aigua, l’energia, els transports i els serveis postals.

A més d’Espanya, Àustria, Luxemburg i Eslovènia, també arribaran als tribunals europeus per no haver notificat quines mesures es prendran per introduir les normatives a les legislacions.

Malgrat que Espanya no és l’únic país que s’haurà d’afanyar per no haver d’assumir aquesta costosa sanció, sí que es tracta de l’estat comunitari que en surt més mal parat.

Mentre que la suma total de la multa que es demana per a Espanya ascendeix a un total de 186.000 euros diaris, la sanció que es demana per a Àustria no arriba als 138.000, la que es reclama per a Luxemburg se situa en els 36.000 euros al dia i per a Eslovènia serien 9.000 euros per jornada aproximadament. Per tal de fixar aquestes quantitats, la Comissió Europea hauria tingut en compte la gravetat i la durada de la infracció i l’efecte dissuasiu en la capacitat de pagament de cada país.

El PIB de l’eurozona creix un 0,6% entre juliol i setembreLes economies de l’eurozona i la Unió Europea van registrar el tercer trimestre de l’any un creixement del 0,6 per cent, xifra que suposa un increment interanual accelerat del 2,6% a tota l’eurozona. Espanya, per la seua banda, va aconseguir situar-se a la cinquena posició de la llista dels països que més van créixer trimestralment, amb un increment del 0,8 per cent. Les mateixes xifres que van registrar altres països com Alemanya, Àustria i Eslovàquia. Van superar en canvi les xifres espanyoles Malta, Letònia, Eslovènia i Xipre.

tracking