SEGRE

EMPRESES PROJECTES

El fabricant de cuines de Lleida Hubelsa exporta el 10% a l'Àfrica

L’empresa compleix trenta-cinc anys i la tercera generació pren les regnes de la firma || Factura un milió d’euros anual i compta amb catorze treballadors

Marc Banzo, Àlex Banzo, Josep Maria Banzo i Ignasi Banzo, a les instal·lacions de la companyia.

Marc Banzo, Àlex Banzo, Josep Maria Banzo i Ignasi Banzo, a les instal·lacions de la companyia.ELENA VALLÉS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’empresa de fabricació de cuines de Lleida Hubelsa ha començat a exportar a l’Àfrica, mercat on ja aconsegueix el 10% de la facturació, coincidint amb el trenta-cinquè aniversari del seu naixement. L’empresa familiar incorpora ara la tercera generació al capdavant de la companyia, que compta amb un total de catorze treballadors i que factura un milió d’euros anual.

La primera generació en el negoci la va protagonitzar José Banzo, electricista de professió i propietari de les botigues d’electrodomèstics i mobles de cuina a Lleida. La crisi de l’any 1973 va forçar el tancament de les botigues, en gran part per falta de finançament bancari. De fet, fonts d’Hubelsa expliquen que la història de la companyia està marcada per les crisis i la reinvenció després de cadascuna. El 1982 va nàixer Hubelsa com a tal, que van passar de distribuïdors a fabricants de mans d’Àlex i Josep Maria Banzo com a fundadors. El 1990 construeixen una fàbrica de 3.000 metres quadrats en un solar de 10.000 metres quadrats. Després d’una dècada d’èxit marcada pels baixos costos, va arribar la crisi del 1992 amb l’ensorrament de l’obra pública que els va portar a enfocar-se cap a la reforma de particulars i obrir la botiga Okya, amb cuines d’importació, i una segona marca de cuines, Hubelsa. El període comprès entre els anys 1996 i 2003 va estar marcat pel boom de la construcció, amb la instal·lació de 3.000 cuines en pisos de nova construcció.

De nou una crisi, la compresa entre els anys 2007 i 2012, els obliga a reinventar-se i al tancament de la botiga del centre de Lleida, amb el trasllat al recinte de la fàbrica.

Ara, coincidint amb el trenta-cinquè aniversari de la companyia, pren les regnes la tercera generació familiar encapçalada per Marc Banzo, que aposta per la digitalització del negoci. La distribució de les cuines s’amplia de Lleida a tot Catalunya i s’aposta també pels mercats exteriors, amb l’exportació per via martítima a l’Àfrica. De fet, les exportacions han estat la porta de sortida de la crisi de moltes empreses en l’última recessió econòmica a la recerca de nous mercats per als seus productes.

tracking