SEGRE

L'estalvi energètic, clau per complir els compromisos en renovables

El director general de Renovables d'Endesa, Enrique de las Morenas, ha participat als 'Diàlegs al Roser' que organitza SEGRE

El director general de Renovables d'Endesa ha participat en la jornada organitzada amb motiu del 35è aniversari del diari SEGRE.

Diàlegs al Roser amb Enrique de las MorenasLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En dos anys les renovables han de representar el 20% en el consum d'energia primària a l'Estat espanyol. És el que obliga la Unió Europea i des d'Endesa confien en arribar-hi, segons ha afirmat el director de Renovables de la companyia, Enrique de las Morenas, durant una nova jornada dels 'Diàlegs al Roser' que organitza SEGRE amb motiu del seu 35è aniversari. De las Morenas, no obstant, ha dit que encara hi queden deures per fer, sobretot si es vol complir amb els objectius marcats de cara al 2030 i el 2050.

En aquest sentit, l'especialista aposta per "utilitzar menys energia pel fer el mateix", amb formes d'estalvi energètic com, per exemple, sistemes de climatització eficients.

La implementació de les renovables és ja una tendència mundial que segueix inclús un gegant de l'economia global com és la Xina. A Espanya, les renovables adjudicades en les últimes subhastes permetran complir amb els objectius fixats, segons Enrique de las Morenas. Això sí, està per veure quins projectes arribaran a les Terres de Lleida o al conjunt de Catalunya, on les instal·lacions eòliques i fotovoltaiques són menys productives que en altres zones de l'Estat.

A més, De las Morenas creu que la transició de paradigma energètic cap a les renovables s'ha de fer amb el manteniment durant uns anys més de les fonts tradicionals de generació tèrmica i nuclear.

tracking