SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

Un de cada tres autònoms de Lleida ni tan sols arriba a mileurista

Entre els assalariats el percentatge és encara més elevat i gairebé la meitat no cobra mil euros al mes || Segons dades d’Hisenda sobre la declaració de la renda

Vista aèria del polígon El Segre de Lleida.

Vista aèria del polígon El Segre de Lleida.ÓSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Gairebé un de cada tres autònoms de la província de Lleida declara ingressos que no els permet ser considerats ni tan sols mileuristes. En concret, l’Agència Tributària té comptabilitzats fins a 11.590 empresaris de les comarques de Ponent que declaren al fisc ingressos inferiors als 12.000 euros anuals, mentre que el número dels afiliats totals a la Seguretat Social en el règim d’autònoms s’eleva a 38.215. En una resposta del Govern central a una pregunta presentada pel Grup Socialista al Congrés, s’informa que aquest grup d’autònoms ha presentat en total 11.294 declaracions de l’Impost sobre la Renda.

Davant d’aquest percentatge d’una mica més del 30% d’empresaris que no arriben a mileuristes, en el cas dels treballadors assalariats, la taxa és d’un 47%. Això sí, en aquest col·lectiu es calculen els ingressos repartits en catorze pagues, que és l’habitual en el cas de persones contractades per a tercers. A Lleida hi ha 89.352 lleidatans que no ingressen ni mil euros cada mes, com va publicar SEGRE el dia 23 de novembre.

La taxa de Catalunya és d’un 26% d’autònoms que no ingressen mil euros, 4 punts menys que Lleida

La província de Lleida se situa en taxes pràcticament idèntiques a les del conjunt de l’Estat pel que fa a empresaris amb baixos ingressos. En concret, les dades ofertes per l’Executiu central situen en 965.161 el nombre d’autònoms que encara no arriben als 12.000 euros anuals, d’un col·lectiu d’afiliats a la Seguretat Social que ascendeix a un total de 3,205 milions de persones.

Tanmateix, les comarques de Ponent registren una situació molt pitjor que el terme mitjà català, amb un total de quatre punts per damunt de la mitjana de Catalunya. Els empresaris catalans amb ingressos especialment baixos representen una mica més d’un 26%, amb 144.169 dels 546.617 afiliats a la Seguretat Social en el règim especial.

D’aquesta manera es ratifica que no només són els assalariats de les comarques de Ponent els que es troben a la cua d’ingressos a Catalunya, sinó que les diferències es mantenen també en el cas de les persones que han creat el seu propi lloc de treball després d’haver-se donat d’alta com a autònoms.

En un altre ordre de coses, el PSOE vol portar al Ple del Congrés les seues propostes per revisar les polítiques actives d’ocupació jove, que passen per potenciar la formació i contractació en aquest sector de la població a través d’itineraris individuals i una nova regulació dels contractes en pràctiques, segons consta en el text de la seua moció.

tracking