SEGRE

BANCA CRISI

El rescat a la banca va ser la millor opció, segons el FROB

Assegura que l’Estat ha recuperat prop del 15 per cent dels ajuts a la banca || Rebutja una “venda forçosa” de Bankia

El director general del FROB, Jaime Ponce.

El director general del FROB, Jaime Ponce.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director general del FROB, Jaime Ponce, va considerar ahir que, amb la perspectiva del temps, el rescat financer que va sol·licitar Espanya l’estiu del 2012 per sanejar la banca va ser “la millor de les opcions i, probablement, l’única de les alternatives admissibles”. L’ajuda europea i els fons públics van permetre que cap estalviador perdés diners, que cap entitat sana es contagiés i que la funció principal de la banca, que és finançar famílies i empreses, pogués seguir, va resumir durant la seua compareixença a la comissió del Congrés sobre la crisi. Les entitats rescatades tenien uns 250.000 milions d’euros en dipòsits garantits, va insistir, i va donar a entendre que aquest podria haver estat el cost que Espanya hauria d’haver pagat, molt per sobre dels 56.545 milions d’euros que l’Estat ha aportat al sector en aquests anys.

D’altra banda, va manifestar que l’Estat, a través del FROB, ha recuperat de moment prop del 15 per cent dels ajuts a la banca, però la factura final del rescat financer no es tancarà fins que conclogui la venda de Bankia, la Sareb –el banc dolent– tanqui o es conegui el cost real de garanties concedides als compradors. A més, va rebutjar que la institució vulgui emprendre una “venda forçosa” de Bankia i va apuntar que desinvertirà la participació que manté a l’entitat quan hi hagi “finestres d’oportunitat”.

El FROB assegura que la intervenció del Popular va evitar un impacte sobre els dipòsits

D’altra banda, Ponce va explicar que la crisi del Banc Popular va passar a ser un assumpte públic perquè no es va trobar una solució privada i la “incapacitat” dels gestors de l’entitat per resoldre els problemes “no va començar aquella nit”, amb referència a la matinada del 6 al 7 de juny, quan es va acatar la resolució i la posterior venda del Banc Popular, sinó que venia de mesos abans. A més a més, va defensar l’actuació de la Junta Única de Resolució (JUR) en el cas del Banc Popular, ja que la resolució va evitar un impacte sobre els dipòsits i l’ús de recursos públics, segons va afirmar el director general del FROB en la compareixença.

tracking