SEGRE

ENERGiA

Les tarifes del gas natural pujaran una mitjana del 6,2% des de l’1 de gener

Les tarifes del gas natural pujaran una mitjana del 6,2% des de l'1 de gener

Les tarifes del gas natural pujaran una mitjana del 6,2% des de l'1 de generEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les tarifes d’últim recurs (TUR) del gas natural, les que tenen principalment els consumidors domèstics, pujaran a partir de l’1 de gener un 6,2 % de mitjana respecte a l’últim trimestre de 2017, un repunt ocasionat per l’ascens del preu del gas als mercats internacionals.

Aquest repunt es produeix després que en les revisions per als dos trimestres anteriors descendís per l’abaratiment de la matèria primera.

La TUR 1, a la que estan acollits fonamentalment els clients que utilitzen el gas per al subministrament d’aigua calenta i cuina i el consum de la qual no excedeix dels 5.000 kilowatts hora (KWh) a l’any, pujarà un 4,9 %, han indicat fonts del Ministeri d’Energia.

Per la seua part, la TUR 2, que ocupen consumidors que també tenen calefacció de gas, ho farà en un 6,6%.

La pujada dels preus per al primer trimestre del 2018 s’ha degut a l’ascens que han tingut els preus del gas als mercats internacionals, en els quals s’ha encarit en un 18,8 %, ja que el Govern mantindrà congelada el 2018 la part regulada de la factura de gas -els peatges que es cobren per l’ús de les infraestructures i pel cost de l’energia- per quart any consecutiu.

La tarifa TUR és una de les modalitats per contractar el gas natural i el seu preu, que vigeix durant tres mesos, el fixa el Govern en revisions trimestrals.

És una tarifa per a habitatges i consumidors domèstics, i el límit per poder acollir-s’hi són 50.000 KWh anuals, de manera que els clients amb consums superiors han de contractar el gas al mercat lliure.

tracking