SEGRE

La pujada del gas a partir de dilluns equival a 21 dies de subministrament

Un cremador de gas de cuina.

La pujada del gas a partir de dilluns equival a 21 dies de subministramentEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha criticat aquest divendres la "forta pujada" del preu del gas a partir de dilluns vinent i ha assenyalat que suposarà que una llar amb un consum mitjà veurà que pel mateix import que abonava el 2017, ara tindrà 21 dies menys de subministrament de gas. L’OCU ha recordat que aquest increment només afecta als clients amb tarifa TUR, i que les llars que són al mercat lliure amb tarifes pactades amb la seua comercialitzadora la pujada no s’aplicarà de manera directa, encara que és previsible que l’increment de preu es deixi sentir en les pròximes revisions de tarifa.

La pujada del gas afectarà tant a les llars amb tarifa 3.1, per a qui la pujada serà del 7,1 %, com als que tenen contractada la tarifa 3.2, l’increment de la qual serà del 8,2%, ha explicat en un comunicat. Aquesta "important pujada" només serà en part pal·liada per la revisió del preu del lloguer del comptador, que es redueix significativament i retalla en 13,5 euros el total de la factura anual del gas, ha comentat.

Encara que l’OCU ha recordat que el preu regulat és trimestral i el proper mes d’abril podria baixar (o tornar a pujar) és en aquests mesos d’hivern quan es produeix el consum de gas més gran|important. "Encara que es produís una hipotètica baixada el pròxim trimestre, difícilment compensaria el sobrepreu que els consumidors han de pagar durant els primers mesos de l’any", ha afegit.

Per últim, ha aconsellat als consumidors participar en la IV edició de la Compra Col·lectiva d’OCU www.quieropagarmenosluz.org, que ha guanyat la companyia Feníe Energía. Amb les dades actuals, els usuaris acollits a aquesta Compra Col·lectiva podran aconseguir un estalvi anual de 86 euros sol en el gas.

tracking