SEGRE

CONJUNTURA ESTADÍSTICA

Els lleidatans redueixen deute amb els bancs però també els estalvis

La banca va prestar al setembre per valor de 8.3551 milions, un 4,1 per cent menys

Imatge d’arxiu de la seu del Banc d’Espanya a Madrid.

Imatge d’arxiu de la seu del Banc d’Espanya a Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les famílies i empreses de Lleida han disminuït dipòsits en 49 milions d’euros en dotze mesos. Així es desprèn de les dades del Banc d’Espanya referides al mes de setembre passat respecte al mateix mes del 2016. En total, els lleidatans tenen en el sistema financer 8.964 milions d’euros dipositats, la qual cosa representa una disminució del 0,5 per cent.

En el mateix període, el volum dels crèdits ha passat de 8.717 milions d’euros a 8.351 milions d’euros. És a dir, els préstecs s’han reduït en 366 milions d’euros, un 4,1 per cent menys que en els nou primers mesos del 2016.

En el conjunt de l’Estat, els dipòsits de llars i empreses residents a Espanya es van incrementar en 7.700 milions d’euros al novembre en relació amb el mes anterior (+0,7%), fins als 999,4 milions d’euros, segons les dades provisionals publicades aquest dimecres pel Banc d’Espanya.

Els dipòsits s’han recuperat parcialment al novembre després de la pronunciada caiguda de 12.500 milions experimentada a l’octubre com a conseqüència de la incertesa política en a Catalunya.

En qualsevol cas, l’escenari actual de baixos tipus d’interès ha portat els dipòsits a oferir baixes rendibilitats, la qual cosa afavoreix la inversió en d’altres tipus de productes. Els dipòsits es van situar al novembre en 765.700 milions d’euros, 700 milions més que el mes anterior, mentre que els dipòsits es van elevar a 233.700 milions d’euros, 7.000 per sobre de la dada d’octubre, un 3,09% més. En termes interanuals, els dipòsits d’empreses van créixer un 11,5% l’onzè mes de l’any, mentre que els dipòsits de llars ho van fer en un 0,58%.

Les entitats van tancar 54 oficines entre el gener i el setembre Les entitats financeres comptaven amb 354 oficines a la província de Lleida a finals de setembre del 2017, una xifra que suposa un 13,2 per cent menys que el desembre del 2016, segons dades del Banc d’Espanya. D’aquesta manera, entre el gener i el setembre els bancs han tancat 54 oficines a la província, una tendència a la baixa que s’ha convertit en una constant en els últims anys en el marc del procés de reestructuració i consolidació del sector financer. A Espanya han tancat un total de 1.070 oficines en el mateix període de temps.

tracking